Social

Noi reguli de convieţuire în Alexandria

Accesul cu animale de companie, interzis în parcuri. Circulaţia bicicletelor, ATV-urilor şi tractoarelor, interzise pe străzile Dunării şi Bucureşti.

Primăria Alexandria a organizat miercuri, 13 august, o dezbatere publică pe marginea modificării Regulamentului de convieţuire socială, document elaborat de municipalitate şi aprobat de Consiliul local în 2011. Modificările vizează introducerea unui nou capitol intitulat  “Reguli referitoare la utilizarea parcurilor, locurilor de joacă şi a spaţiilor de agrement”. Dezbaterea a fost condusă de viceprimarul Ionuţ Neacşu.  Alexăndrenii nu s-au arătat însă interesaţi de acest subiect, la dezbatere participând doar câteva persoane.

Potrivit proiectului supus dezbaterii publice, va fi interzis accesul cu animale de companie în toate parcurile din municipiul reşedinţă de judeţ, excepţie făcând doar Parcul Pădurea Vedea.  Noul regulament interzice şi construirea de adăposturi pentru animalele fără stăpân pe domeniul public, dar şi plimbarea câinilor pe domeniul public, alei sau trotuare, dacă proprietarii acestora nu au asupra lor materialele necesare pentru curățirea locului și evacuarea dejecțiilor.

Un alt capitol introdus în regulamentul de convieţuire socilală interzice circulația pe străzile Dunării și București pe tronsonul cuprins între strada Alexandru Ghica și strada Dunării a bicicletelor, tricicletelor, ATV-urilor, tractoarelor, căruțelor sau utilajelor agricole. Se interzice circulația pe străzile Dunării și București  pe tronsonul cuprins între strada Alexandru Ghica și strada Dunării, în intervalul orar 22.00 – 06.00 a mopedelor, scuterelor,  motocicletelor  și a motoretelor. Este permisă circulația cu triciclete și biciclete a copiilor în vârstă de până la 10 ani, însoții de părinți, pe pietonal. Copiii cu vârste de până la 10 ani vor avea voie în parcuri cu biciclete și triciclete.

Noul regulament de convieţuire socială mai interzice: distrugerea sau îndepartarea mijloacelor de semnalizare din parcuri, locuri de joacă şi alte spaţii de agrement; degradarea, distrugerea sau îndepărtarea mobilierului din parcuri, locuri de joacă şi alte spaţii de agrement; degradarea, distrugerea sau îndepărtarea instalaţiilor şi echipamentelor de iluminat şi a sistemelor fi interzise de irigaţii în parcuri, locuri de joacă şi alte spaţii de agrement; accesul cu biciclete, scutere, motorete, motociclete şi ATV-uri în parcuri, locuri de joacă şi alte spaţii de agrement;  accesul în fântânile arteziene şi folosirea acestora în alte scopuri decât cele destinate. Nerespectarea acestor regulilor va atrage amenzi de la 25 la 2.500 lei.

Proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului de convieţuire socială va fi supus aprobării Consiliului local, după care va putea fi pus în aplicare. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.