Politic

Noi bani europeni vor susţine infrastructura din Teleorman – Adrian Gâdea: “Am pregătit cât mai multe proiecte pentru obţinerea de fonduri europene”

Carmen Dumitrescu

Pentru a fi eficient, un sistem administrativ trebuie să-şi gândească demersurile în perspectivă, astfel încât toate elementele dezvoltării să poată fi integrate într-o strategie coerentă, valabilă pe termen mediu şi lung. Fondurile externe constituie, pentru Teleorman, una dintre cele mai substanţiale forme de susţinere ale dezvoltării pe termen lung. Astfel că este perfect justificat efortul pe care specialiştii din cadrul Consiliului Judeţean Teleorman îl fac în această perioadă, în scopul scrierii de proiecte şi a pregătirii documentaţiilor, astfel încât finanţarea să se poată obţine repede şi fără probleme.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, eforturile care se fac acum vor duce la reabilitarea mai multor proiecte de infrastructură rutieră, dar şi la refacerea unor instituţii spitaliceşti din judeţ. Însă, lucrul cel mai important e acela că s-a finalizat întocmirea documentaţiei pentru reabilitarea a 250 de kilometri de drum judeţean: “Documentaţia pentru reabilitarea a 250 de kilometri de drum judeţean e gata şi trebuie să vă spun că aceşti kilometri sunt repartizaţi pe 8 tronsoane de drum: DJ 504 – limita Cernetu, DJ 504 – limita Argeş, DJ 601F Cosmeşti, DJ 612 – Mereni – Băbăiţa, DJ612 – Orbeasca – Ciolăneşti şi DJ 612 – Roşiorii de Vede – Balta Sărată. Vom depune documentaţia după apariţia ghidului de finanţare, în anul 2014. Ne gândim şi la o asociere cu judeţene Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş în scopul obţinerii unui punctaj mai mare pentru obţinerea de fonduri europene. În perioada următoare, vom perfecta contractul de asociere. Am depus, de asemenea şi cel de-al doilea master plan pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare şi vom crea condiţii pentru racordarea locuitorilor la reţelele de apă şi canalizare. Mai mult, în această perioadă ne ocupăm şi de pregătirea documentaţiei pentru Sănătate, astfel că vizăm reabilitarea corpului C al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria, reabilitare care nu era cuprinsă în programul iniţial de reabilitare şi pregătim documentaţia şi pentru reabilitarea Secţiei de Boli Infecţioase a aceluiaşi spital. Urmează Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Furculeşti şi căminul de la Olteni. Aşadar, puteţi observa că am pregătit cât mai multe proiecte pentru obţinerea de fonduri europene”.
Ca atare, judeţul Teleorman se va dezvolta gradual, urmărindu-se reducerea diferenţelor de dezvoltare şi echilibrarea nivelului de dezvoltare între mediul rural şi urban. Atingerea acestor ţinte se va realiza, evident, prin eficientizarea colaborării dintre administraţia locală şi mediul privat, dar şi prin încheierea de parteneriate locale şi regionale solide, pe termen lung. Astfel, specialiştii din cadrul Consiliului Judeţean Teleorman au pregătit un plan de dezvoltare pe termen mediu şi lung, menit să valorifice resursele şi potenţialul de dezvoltare al judeţului, bazat pe o analiză exactă a stării actuale din Teleorman privind capacitatea administrativă, starea mediului, infrastructura şi populaţia.

2 Comments

  1. TRIFAN ALEXANDRU

    dar portiune de drum dintre IZVOARELW si SMARDIOASA,unul
    PSD altul PNL,promis de VICE DRAGNEA de atate ori ? doar
    3Km.?,,,,,,,unde esti USL ?,,,,,

  2. cand se va asfalta si traseul CALINESTI-LICURICIU- CETATE?
    ce faci d-le primar HAITA pt rezolvare?…vin alegerile..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.