Sport

“Nobila artă” se mai practică în Alexandria – Boxul are adepţi şi în rândul fetelor

De ceva timp, în sportul naţional numărul practicantelor de box din ţară a devenit tot mai mare, iar în ultimii ani federaţia de resort a organizat primul campionat feminin. De atunci, în fiecare an sportivele din cluburile care deţin secţie de profil se întrec pentru medalii şi orgoliu, pentru că despre satisfacţii materiale sau recunoaştere financiară nu prea este cazul să vorbim.

În Teleorman, secţia de box de la Videle, aparţinând de clubul CST Alexandria, care îl are antrenor pe George Cârstică, a rămas ultima, deşi în anii ’80 la nivelul judeţului acest sport se practica la un nivel mai ridicat. De puţin timp, unul din cei mai înfocaţi susţinîtori ai boxului, în general, alexăndreanul Ion Stan, a început să lucreze cu câteva tinere sportive, pe care le iniţiază în box. “Am încercat mai multe grupe de sportivi, acum am în pregătire şi fete. Probabil, în această toamnă vom face câteva jocuri de pregătire cu cei din Videle, acolo au şi un ring şi putem să arătăm ce am acumulat până acum”, a spus antrenorul amator Ion Stan. Acesta are în pregătire două sportive, dar şi câţiva băieţi, pe care i-a iniţiat în box pe stadionul alexăndrean. Totuşi, condiţiile de pregătire sunt improprii, dar ambiţia tinerilor, îndeosebi ale fetelor, care au arătat calităţi şi determinare, îl fac optimist pe Ion Stan că aceştia vor face o carieră în “nobila artă”.

Cele două sportive care practică boxul amator şi care se antrenează pe stadionul municipal din Alexandria, sub pregătirea antrenorului Ion Stan, sunt Artemis Dragomir şi Laura Stăncioi, alături de care se antrenează Daniel Vintilă. (B.Pană)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.