Politic

Nițulescu a ales ecologiștii, iar Coliu face pe viteazul

După plecarea lui Teodor Nițulescu la Partidul Ecologist, unde a primit funcția de președinte al organizației din județ și pe cea de coordonator a trei județe (nu știm care este miza cu un partid atât de mic, dar îi urăm succes), Doru Coliu, încă președintele PMP Teleorman, vrea să se arate stăpân pe situație. Atât de stăpân, încât și-a atribuit, într-un comunicat de presă, toate trăsăturile pe care ar trebui să le dețină, cel puțin aparent, un om politic din categoria grea.

Totodată, indirect, Doru Coliu îl acuză pe Teodor Nițulescu de faptul că și-a permis să inducă în PMP ideea de “cumetrie de partid”. De parcă oamenii lui Băsescu din județ erau străini de noțiune, iar Doru Coliu ar fi avut vreun moment impresia că PMP Teleorman este plin de inocenți, și nu oameni politici ca peste tot.

Evident, Doru Coliu reamintește faptul că ușile PMP sunt larg deschise, și nu ferecate ca pe vremea lui Adrian Florescu, așa cum susținea Doinița Dobre, după schimbarea conducerii, dar și că cei care vor să vină în partid trebuie să pună “mai presus de orice interesul partidului și al echipei de partid”.

Probabil, cam cum l-a pus Doinița Dobre când a aruncat, fără reținere, cu noroi într-un om pe care îl urma la fiecare pas cât a fost președintele organizației PMP Teleorman.

Evident, nu putea lipsi din retorica liderului PMP Teleorman tema preferată a celor din PMP, respectiv celebra alianță dintre PSD și PNL, adică Uniunea Social Liberală. Cu care, la fel de evident, Doru Coliu nu este de acord.

Dar tot Doru Coliu este și cel care l-a adus în partid pe Teodor Nițulescu, pe care îl știe lumea și prin județ, dar și pe la centru, ca fiind un personaj politic ce nu se dă în lături de la mai nimic pentru a-și atinge obiectivul. Și e ciudat cum Doru Coliu și-a putut imagina că, având în vedere trecutul politic colorat pe care îl are Teodor Nițulescu, ar fi putut fi străin de ceea ce președintele PMP numește “cumetrie de partid”.

Cert e că în PMP Teleorman s-a rupt lanțul de iubire, după o lună de miere prelungită. Fără Teodor Nițulescu și oamenii cu care acesta a venit la pachet, Doru Coliu a rămas cu Constantin Berechet, care încă speră la postul de subprefect promis, dar și cu Doinița Dobre, care a luat la pas județul pentru a împărți măști alegătorilor. Care, spre toamnă, vor trece pe la urne. Și care, speră blonda supremă din PMP Teleorman, vor ține cont de gestul său nobil când vor pune ștampila pe buletinul de vot.

2 Comments

 1. Cititor

  Oare ce face onorabila breasla a jurnalistilor, implicata in razboiul supravietuirii?
  Isi vinde “condeiul”, scriind despre cat e de mare, frumos si destept un deputat PSD de Teleorman?
  Restul partidelor, ies din categoria ‘apararea adevarului si dreptatii – ‘sine ira et studio’, arta de a face ‘alb din negru si negru din alb’.
  Sustin minciuna și prostia, incalcand cele mai elementare reguli ale moralitatii.

 2. Berechet Constantin

  Cine afirma ca eu voi rămâne alături de Coliu, se inseala. Coliu va rămâne singur! E păcat de oamenii de buna credință din partid, care au avut încredere in acest personaj. A reușit sa distruga ce au construit alții. Se pare ca el însuși este omul cumetriilor de partid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.