Economie

Nereguli depistate de Protecția Consumatorilor în centrele de carantină/ 20.000 de lei amendă pentru un operator economic din județ

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de peste 60.000 lei şi a închis unele unităţi pentru nereguli privind cazarea şi asigurarea hranei persoanelor aflate în carantină instituţionalizată, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

La nivelul județului Teleorman, ANPC s-a autosesizat în urma unei postări apărute pe o reţea de socializare privind calitatea hranei distribuite unor persoane aflate în carantină, transmit reprezentanții instituției.

În urma verificărilor făcute de comisarii CJPC Teleorman la un operator economic din județ, la care se aflau cazate persoanele carantinate şi care pregătea şi hrana pentru acestea, s-a constatat faptul că erau folosite materii prime pentru prepararea hranei, cu data durabilităţii minimale/data limită de consum depăşită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principalele elemente de identificare şi caracterizare. De asemenea, comisarii CJCP Teleorman au constatat și nerespectarea condiţiilor de păstrare impuse de producător pentru anumite materii prime, respectiv produse din carne care ar trebui păstrate la temperaturi de refrigerare, acestea fiind congelate.
Pentru neregulile constatate, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei, fiind retrase din consumul uman produsele alimentare găsite în neregulă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.