Nereguli constatate de Curtea de Conturi la Primăria Segarcea Vale/ Casierul şi contabilul au efectuat plăţi fictive de aproape 2,5 miliarde de lei

Auditul financiar asupra conturilor anuale de execuţie bugetară ale Unităţii Administrativ Teritoriale a Comunei Segarcea Vale s-a desfăşurat în perioada

01.11.2017 – 29.11.2017, iar în urma acestuia, Camera de Conturi Teleorman a constatat unele abateri şi a dispus, totodată, măsuri şi recomandări menite să remedieze neregulile identificate.

Astfel, în raportul Camerei de Conturi se arată că, în perioada noiembrie 2014 – decembrie 2016, din bugetul local s-au achitat nelegal membrilor Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, persoane din cadrul Primăriei comunei Segarcea Vale, printre care primarul, viceprimarul și secretarul comunei, precum și unor persoane din afara acesteia, drepturi de personal sub forma sporului de dificultate în procent de 50% din salariul de bază lunar sau indemnizația lunară, după caz. Suma estimată a abaterii este de 173.000 de lei, potrivit raportului Camerei de Conturi Teleorman.

Totodată, potrivit sursei citate, în perioada anilor 2015 – 2016, precum și în anul 2017, până la data efectuării misiunii de audit, referentul cu atribuții de casier și referentul cu atribuții financiar – contabile din cadrul Primăriei comunei Segarcea Vale, și-au însușit nelegal diverse sume de bani în folos personal, prin efectuarea, cu bună știință și intenție de plăți reprezentând contravaloarea unor cheltuieli fictive, cât și prin constituirea de obligații de plată nereale în sarcina bugetului local, fără aprobarea ordonatorul principal de credite al bugetului local. În acest caz, suma estimată a abaterii este de 244.000 de lei.

Pe de altă parte, în perioada anilor 2015 – 2016, din bugetul comunei Segarcea Vale s-a plătit fără bază legală contravaloarea unor “rechizite birou”, pe baza unor documente care nu cuprind elementele legale minime obligatorii, în măsură să certifice realitatea și exactitatea produselor aprovizionate și decontate, şi fără ca plățile efectuate să aibă la bază vreun angajament legal aprobat de ordonatorul principal de credite, suma estimată a abaterii fiind de  91.000 de lei.

În raportul Camerei de Conturi se mai arată că inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii aflate în patrimoniu Şcolii Gimnaziale Segarcea Vale, precum și valorificarea rezultatelor acestei acțiuni, pentru exercițiul bugetar al anului 2016, nu s-au efectuat cu respectarea în totalitate a reglementărilor legale aplicabile. (Violeta Mocanu)

5 Comments

 1. Adrian Popescu- CARUCIOR says:

  Mafia pesedista, a distrus tara, jos comunistii si criptosecuristii.

 2. Miki Mihaela says:

  Oare cine a falsificat semnătura primarului?

 3. Miki Mihaela says:

  Oare cine a falsificat semnătura primarului?

 4. Miki Mihaela says:

  Primarul,bietul de el,nu stia ce se întâmplă…..

 5. Miki Mihaela says:

  Primarul,bietul de el,nu stia ce se întâmplă…..

Leave a Comment

*

code