Nereguli constatate de Curtea de Conturi la Primăria Purani/ Din bugetul local au fost plătite abonamentele pentru 48 de numere de telefon care nu făceau obiectul contractului

Auditul financiar asupra conturilor anuale de execuţie bugetară ale Unităţii Administrativ Teritoriale a Comunei Purani s-a desfăşurat în perioada 09.01.2017 – 20.01.2017, iar în urma acestuia, Camera de Conturi Teleorman a constatat unele abateri şi a dispus, totodată, măsuri şi recomandări menite să remedieze neregulile identificate.

Astfel, în raportul Camerei de Conturi se arată că, din bugetul comunei Purani, a fost plătită nelegal contravaloarea unor servicii telefonice naţionale şi internaţionale neincluse în abonamentul ce face obiectul contractului de servicii de comunicaţii electronice, respectiv sume neincluse în baza de impozitare a TVA, precum şi penalităţi de întârziere facturate de furnizorul respectiv, în perioada ianuarie – septembrie 2015. În acest caz, prejudiciul a fost stabilit la suma de 2.000 de lei şi recuperat în timpul efectuării acţiunii de verificare, potrivit sursei citate.

Totodată, se mai arată în raportul Camerei de Conturi, în perioada martie – noiembrie 2016, din bugetul comunei Purani s-a plătit nelegal contravaloarea unor cheltuieli cu abonamentele de telefonie mobilă pentru 48 de numere de telefon, în valoare totală de 10.344,55 lei, care nu fac obiectul contractului încheiat de U.A.T.C.

Din bugetul comunei Purani s-a plătit nelegal contravaloarea unor servicii telefonice care depăşesc valoarea contractată prin abonamente (precum şi penalităţi de întârziere facturate de furnizor în perioada octombrie 2015 – noiembrie 2016). În acest caz, prejudiciul a fost stabilit la suma de 4.000 de lei şi recuperat în timpul efectuării acţiunii de verificare.

 

Totodată, se mai arată în raportul Camerei de Conturi, în anul 2016, s-a plătit nelegal contravaloarea unor lucrări neexecutate de către o societate comercială. Prejudiciul a fost stabilit, în acest caz, la suma de 7.000 de lei şi recuperat în timpul efectuării acţiunii de verificare.

 

În timpul verificărilor, reprezentanţii Camerei de Conturi Teleorman au constatat că U.A.T.C. Purani a atribuit, prin încredinţare directă, contractele de prestări servicii fără a respecta obligaţia legală de a transmite în SEAP o notificare cu privire la aceste achiziţii directe. Suma estimată a abaterii în acest caz a fost stabilită la 62.000 de lei.

Totodată, se mai arată în raport, operațiunea de inventariere a elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, din patrimoniul U.A.T.C. Purani, pentru exercițiul bugetar al anului 2016, nu a fost efectuată cu respectarea în totalitate a prevederilor legale în materie. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code