Eveniment

Neplata impozitelor şi taxelor locale a lăsat 33 de teleormăneni fără indemnizaţie pentru copii

Pentru un număr de 33 de teleormăneni indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la doi ani, a fost suspendată anul acesta, din cauza faptului că aceştia nu şi-au plătit taxele şi impozitele la primării. Comparativ cu anul trecut, diferenţa este foarte mare, pentru că în 2014 doar o sigură astfel de situaţie s-a întâlnit, iar acum, 33 de persoane sunt suspendate la plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Această măsură este prevăzută în Legea nr. 166/2012 privind aprobarea OUG nr. 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială. “În total, ne-a fost transmis un număr de 33 de persoane care sunt în situaţia aceasta şi cărora li s-au suspendat drepturile de plată. Între timp, 7 persoane au achitat taxele şi impozitele şi au venit la noi cu actele doveditoare şi începând cu 1 aprilie aceştia au fost repuşi în plată, însă banii îi vor primi în luna mai. Toţi cei care au rămas fără ICC erau obligaţi, prin lege, să plătească impozitul pe clădire, teren şi autoturism, nu vorbim de amenzi sau alte sancţiuni. Este vorba de impozitul pe anul 2014 sau restanţele, ultimul termen de plată fiind 31 martie 2015. Precizăm că plata acestui drept doar se suspendă. Dacă plătesc până la 31 august, plata se reia, inclusiv drepturile restante“, a declarat Mihăiţă Valentin Ghimiş, directorul AJPIS Teleorman.

Beneficiarii rămaşi fără bani se plâng că nu i-a avertizat nimeni, iar pe mulţi dintre ei aceste sume de bani îi ajută să-şi susţină întreaga familie. Ca să poată să primească iar banii, unii dintre ei s-au repezit la ghişeele de la Serviciile Taxe şi Impozite să-şi plătească datoriile restante.

Pentru reluarea plăţilor, beneficiarii trebuie să aducă la agenţie o copie după actul eliberat de Direcţia de Impozite şi Taxe a primăriei la care plăteşte aceste dări prin care să facă dovada plăţii impozitului. Dacă părinţii cărora li s-a suspendat acest drept nu achită datoria la bugetul local până la data 31 august, începând cu 1 septembrie rămân fără indemnizaţia restantă. Suspendarea, reluarea şi încetarea drepturilor se fac prin decizia directorului AJPIS. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.