Politic

Nemulţumirile de la Donau Chem continuă

Ioan DUMITRESCU

Instituţia Prefectului Teleorman a fost obligată să afle încă o dată că sindicaliştii de la „Turnuchim” Turnu Măgurele, de la Combinatul Chimic Donau Chem sunt năpăstuiţi: „Considerăm că este discriminatoriu pentru salariaţii care au lucrat în condiţii vitrege de muncă în chimie, ca, cei care întruneau condiţiile de pensionare după apariţia legii să nu mai beneficieze de reducerea vârstei de pensionare precum colegii lor care s-au pensionat şi cu care au lucrat cot la cot în aceleaşi condiţii vitrege de muncă. La calculul punctajului pentru cuantumul pensiei se face diferenţierea între perioadele lucrate în grupa I şi cele lucrate în grupa a II de muncă, acordându-se majorări diferenţiate. Contribuţiile achitate atât de angajat cât şi de angajator au fost diferenţiate în funcţie de grupa de muncă în care era angajat salariatul respectiv”.

Tocmai de aceea, preşedintele Sindicatului TURNUCHIM, Gabriel Dimancea a remis o adresă Instituţiei Prefectului Teleorman în care menţionează: „Vă solicităm să transmiteţi, dar în acelaşi timp să susţineţi cu tărie realizarea şi modificarea Legii pensiilor, nr. 263/2010, în special art 158, alin (1) în sensul diferenţierii grupei I-a, care să constituie stagiu de cotizare în condiţii speciale, cu reducerea corespunzătoare a vârstelor de pensionare”.

De altfel Gabriel Dimancea solicită un răspuns în scris care să fie adus la cunoştinţa sindicaliştilor turneni,”menţionând totodată că la nivelul întregii ţări astfel de solicitări sunt aduse la cunoştinţa parlamentarilor din toate judeţele unde activează salariaţicare au muncit în condiţii vitrege de muncă.

Câtă forţă mai au sindicatele în faţa patronatelor, nu se ştie; cert este faptul că deocamdată mai există proletariat, şi pe lângă acesta există şi sindicalişti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.