Eveniment

Nelu Tătaru, la Spitalul Caritas: “Am găsit un spital care în acest moment are echipamente, are materiale sanitare și un personal motivat”

Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede are suficiente echipamente de protecție, materiale sanitare și medicamente, dar și un personal motivat, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru după vizita de lucru făcută, miercuri, la unitatea medicală suport COVID pozitiv din Teleorman. Mai mult, a precizat Nelu Tătaru, în perioada următoare la Spitalul Caritas va fi trimis și un ventilator, parte a unei donații de 50 de astfel de echipamente ce vor merge în unități medecale de tip suport COVID. Pentru moment, în unitatea medicală de la Roșiorii de Vede există un singur ventilator, transferat de la o altă unitate sanitară.

Nelu Tătaru a venit în vizita de lucru la Spitalul Caritas însoțit de secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu, care a făcut, de altfel, eforturi importante pentru ca situația bună găsită de demnitar la unitatea suport COVID din județ să fie posibilă. De asemenea, au mai fost prezenți la unitatea medicală de la Roșiori și prefectul județului, Liviu Dumitrașcu, subprefectul Eugen Nicolae, dar și directorul DSP Teleorman, Stelian Cristea.

“Am vrut să evaluez tot ce înseamnă materiale sanitare, medicamente, echipamente de protecție, am verificat necesarul acestor echipamente, am verificat și dacă testele care se fac aici vin în timp util și da, rezultatele vin în 24 de ore. Am găsit un spital care tratează patologie COVID, care în acest moment are echipamente, are materiale sanitare, am găsit un personal motivat… Așadar, echipamente de protecție sunt, medicamente sunt, materiale sanitare sunt, terapia intensivă care are 10 paturi ar mai trebui dotată, în acest moment există un singur ventilator, care este transferat de la o altă unitate spitalicească, dar vom face tot posibilul să aibă și aici un ventilator propriu”, a spus ministrul Sănătății la ieșirea din Spitalul Caritas.

Potrivit spuselor ministrului Sănătății, la Spitalul Caritas sunt internați, în prezent, 31 de pacienți cu COVID-19, dintre care doi pe secția de Terapie Intensivă. De asemenea, și 12 cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2 sunt tratate în unitatea medicală din Roșiorii de Vede.

“Suntem încă într-o perioadă de creștere, de aceea trebuie să fim foarte precauți, am și cerut precauție pentru tot ce înseamnă personal medical, avand în vedere că avem aceste zile în toată țara personal medical infectat, iar corpul medical trebuie să fie valid pentru a putea trece prin această pandemie. Avem o evaluare pe care o facem zilnic în aceste zile, până la sfârșitul lunii aprilie, pentru a vedea dacă atingem acel vârf, după aceea să ne gândim și la o recalibrare, ca să spunem așa, odată cu scăderea numărului de cazuri. Suntem într-un moment în care avem echipamente, avem materiale sanitare, există și echipamente de protecție, dar suntem într-un moment în care nu trebuie să ne relaxăm, pentru că relaxarea, prin lipsă de prudență, poate duce la infectări suplimentare”, a mai precizat Nelu Tătaru.

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.