Social

Neînţelegeri la Rova din Roşiorii de Vede: 150 de oameni în şomaj

DSCF1109Ioan DUMITRESCU

Miercuri, 03.12.2014, prefectul judeţului Carmen Daniela Dan a participat la o şedinţă a Comisiei de Dialog Social, unde a fost prezent şi primarul municipiului Roşiorii de Vede, Cristian Duică, reprezentanţi ai societăţii comerciale, cândva Rova, ai Grupului de Transport Feroviar, ai sindicatelor.

Fosta societate comercială ROVA SA, din municipiul Roşiorii de Vede, a fost preluată de către GTF (Grupul de Transport Feroviar) Bucureşti, devenind punct al GTF. SC Rova Roşiorii de Vede l-a avut patron pe Ştefan Movilă. Acum, GTF este in insolvenţă şi a pus administrator special financiar tot pe Ştefan Movilă, fostul patron. GTF a băgat în şomaj, începând cu luna noiembrie a acestui an 150 de salariaţi.

La rândul său, CFR Marfă, firmă de stat, a închiriat liniile de transport unor firme particulare, European Rail Transport Feroviar. În ciuda faptului că Punctul de lucru GTF Roşiorii de Vede este privatizat, Comisia de Dialog Social solicită să se găsească soluţii pentru cei 150 de oameni aruncaţi în şomaj. La rândul său, Ştefan Movilă, fost patron Rova, acum administrator financiar, doreşte alt contract cu European Rail Transport Feroviar.

Concluzia Comisiei de dialog social din data de 03.12.2014 este ca vechile litigii să fie rezolvate eventual în instanţă. A mai fost acceptată ideea ca cele două părţi, Ştefan Movilă şi firma GTF, să încheie un nou contract, iar cei 150 de oameni să fie reprimiţi la muncă, existând comenzi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.