Neinscripționarea spațiilor care nu dețin autorizația de securitate la incendiu, sancţionată cu amendă de la 2.500 la 5.000 de lei

Afișarea panourilor de înștiințare asupra clădirilor și spațiilor publice din categoria comerț, cultură și turism, care nu dețin autorizație de securitate de incendiu a devenit obligatorie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Legii nr. 28/2018 pentru completarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, informează reprezentanții ISU “A.D.Ghica” Teleorman.

Beneficiarii construcțiilor publice vizate de actul normativ au, conform legii, obligația să realizeze și să amplaseze în dreptul intrărilor panouri de înștiințare, tipărite cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul: «ACEST SPAȚIU FUNCȚIONEAZĂ FĂRĂ AUTORIZAȚIA DE SECURITATE LA INCENDIU».

Nemarcarea corespunzătoare este sancționată cu amenzi cuprinse între 2.501 lei –  5.000 lei.

Construcțiile publice în care se impune afișarea panourilor de înștiințare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori și pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranță pentru prevenirea incendiilor. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code