Politic

Necunoscute sunt căile politicii… Eugen Pârvulescu a trecut în barca liberalilor

Carmen Dumitrescu

Când intri în politică pentru că ai un proiect de suflet, se presupune că rămâi acolo pentru a-l susţine. Şi nu din alte motive, dar simpla existenţă a unui proiect de suflet presupune şi credinţa personală în realizarea lui. Ei bine, paradigma nu funcţionează pentru toată lumea, ba chiar s-ar putea spune că funcţionează pentru foarte puţini, majoritatea lăsând interesele personale să-i ducă în barca cea mai rapidă. Cam aşa a procedat şi cunoscutul om de afaceri teleormănean, Eugen Pârvulescu, iniţiatorul Forţei Civice în judeţul nostru şi una dintre tinerele speranţe ale politicii de la noi.

Probabil ne amintim cu toţii devotamentul şi implicarea lui Pârvulescu în promovarea Forţei Civice în Teleorman, acţiunile umanitare şi alte iniţiative care i-au determinat pe mulţi să considere că mai sunt perspective pentru politica de Dreapta în judeţul nostru. Dar timpul a trecut, rezultatele au întârziat să apară şi Pârvulescu a făcut ceea ce se aşteptau foarte puţini să facă, aşa că şi-a dat demisia de la conducerea judeţeană a Partidului Forţa Civică. Pe vremea aceea, presa l-a chestionat pe Pârvulescu în legătură cu următoarea lui mutare, însă acesta a refuzat să comenteze mai multă vreme. Pe la colţuri se discuta deja despre o repliere politică a lui Pârvulescu şi mulţi începuseră să ia în râs entuziasmul celui care promova Dreapta dintr-un partid mic, dar destul de bine reprezentat la nivel central. Oficial, însă, nu s-au făcut declaraţii. Până la alegerile din PNL Alexandria se spunea că Pârvulescu a trecut în tabăra liberalilor, iar la evenimentul cu pricina, toate lucrurile au devenit clare, fostul lider al Forţei Civice aflându-se în publicul care îl aplauda pe Marin Almăjanu în timpul discursului prin care se delimita de PSD.

Din surse informale, se pare că obiectivul pe termen scurt al lui Pârvulescu este acela de a deveni vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL şi povestea nu e deloc greu de crezut, în contextul în care se ştie că Almăjanu a deschis întotdeauna porţile partidului oamenilor cu bani, capabili şi dispuşi să sprijine campaniile electorale ale candidaţilor partidului. Desigur, lucrurile se vor clarifica în cursul acestei luni, când vor avea loc alegerile pentru configurarea noii structuri de conducere a PNL la nivel judeţean. Însă, cu riscul de a ne aventura în supoziţii, putem anticipa că Pârvulescu va face parte din noua conducere a PNL Teleorman, alături de Almăjanu, despre care se ştie că va candida la preşedinţia partidului şi de această dată.

Dar realitatea e aceea că mutarea politică a lui Pârvulescu are ca principal efect faptul că e tot mai greu pentru opinia publică să mai creadă în politicieni şi în aspiraţiilor lor sincere de a genera binele colectiv, în contextul în care se observă constant acelaşi fenomen: interesul poartă politicienii într-o direcţie sau în alta, nu direcţia determină activitatea politicienilor. Fapt care dacă n-ar fi atât de comun, ar fi de-a dreptul trist…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.