Eveniment

Natura dezlănțuită la Vedea – un tânăr a murit lovit de trăsnet

trasnetÎn seara zilei de 07.06.2013, locuitorii comunei Vedea, satele Dulceanca și Albești, au resimțit efectele naturii dezlănțuite, respectiv precipitații abundente, vânt puternic cu aspect de vijelie și descărcări electrice.

În urma producerii acestor fenomene meteorologice periculoase, o persoană din satul Albești – Cătălin S., de 21 de ani, a fost lovită de trăsnet, pierzându-și viața, iar gospodăriile a opt cetățeni din satul Dulceanca au fost inundate de apă.

În urma verificărilor efectuate în dimineața zilei următoare de către doamna subprefect Dan Carmen Daniela și inspectorul șef al I.S.U. Teleorman colonel Sandu Liviu Sorinel, s-a luat decizia intervenției pompierilor militari roșioreni, cu două motopompe, pentru scoaterea apei din cele opt gospodării și izolarea fântânilor existente din acea zonă, pentru evitarea riscului de îmbolnăviri. Din cele 8 fântâni izolate, reprezentanții DSP au luat probe pentru a se verifica calitatea apei, motiv pentru care s-a dispus și asigurarea de apă potabilă pentru cetățenii respectivi, până la primirea rezultatelor.

Pompierii militari roșioreni au intervenit pentru scoaterea apei din cele opt gospodării și desecarea fântânilor existente, în intervalul orar 08.20 – 17.00, folosindu-se în acest scop o autospecială de lucru cu apă și spumă și două motopompe.

Menționăm că în urma acestor inundații nu au fost afectate locuințele cetățenilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.