Muniție de război, descoperită la Crevenicu

Echipa pirotehnică a ISU Teleorman a intervenit miercuri, 4 iulie, pentru ridicarea unui proiectil exploziv, descoperit, la Crevenicu, de un cetăţean care lucra la o anexă gospodărească. Pompierii militari au fost sesizaţi de poliţiştii din localitate şi, la faţa locului, pirotehnicienii au constatat că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibru 48 mm, din al doilea Război Mondial, perfect funcțional, cu focusul intact, fără să fi fost tras, foarte bine conservat, ce putea deveni un pericol pentru persoanele din jur.

“Misiunea de cercetare, identificare, ridicare, transportare și depozitare în vederea distrugerii ulterioare a fost executată fără a fi înregistrate victime omenești sau pagube materiale”, informează ISU Teleorman.

Reprezentanţii ISU Teleorman le amintesc cetăţenilor care descoperă elemente de muniţie neexplodată că, pentru prevenirea accidentelor cauzate de acestea, că sunt interzise: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice ale muniţiilor; tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joacă, de către copii, a elementelor de muniţie.

Persoanele care descoperă întâmplător elemente de muniţie neexplodată trebuie să anunţe imediat organele de poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code