Social

Municipalitatea va oferi o masă bogată beneficiarilor Cantinei Sociale

Carmen Dumitrescu

În fiecare dimineaţă, sãrmanii Alexandriei trec pragul cantinei sociale pentru a-şi lua probabil unica lor masã. Unii vin, se aşează la mese şi socializează, în timp ce alţii vin “înarmaţi” cu sacoşe şi caserole pentru a putea lua hrana acasă şi pentru a o împărţi cu familia. Peisajul nu poate decât să sensibilizeze, demonstrând că altruismul şi dorinţa de a fi împreună cu semenii e valabilă pentru toate păturile sociale şi pentru toate tipurile de temperament. Din cele aproximativ 400 de porţii pe care bucătăresele le pregătesc în cinci din cele şapte zile ale săptămânii, în jur de 30 sunt livrate la domiciliu beneficiarilor nedeplasabili, de regulă oameni în vârstă sau extrem de bolnavi, obligaţi să trăiască singuri şi să se întreţină din pensii mizerabile, fără nici un sprijin autentic.

În acest moment, un număr de 396 de alexăndreni beneficiază de serviciile cantinei sociale, pentru că, în alte condiţii, însăşi supravieţuirea le-ar fi ameninţată. Aceşti oameni, cu un nivel al veniturilor extrem de scăzut, primesc zilnic câte o masă caldă iar în fiecare vineri, ei pleacă acasă cu hrană rece pentru cele două zile de weekend. În consecinţă, în fiecare an, cu prilejul sărbătorilor de iarnă municipalitatea direcţionează o sumă de bani către Cantina Socială din Alexandria, astfel încât beneficiarii cantinei să poată avea, de Crăciun, hrană specifică şi suficientă. Potrivit directorului Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alexandria, Ion Voicu, cei aproape 400 de beneficiari ai cantinei vor primi pachete cu hrană rece, constând în carne şi alte alimente necesare preparării unei mese îmbelşugate de sărbători, dar şi dulciuri şi sucuri pentru cei mici. Acest demers este întotdeauna necesar şi oferă adeseori beneficiarilor singura posibilitate de a avea nişte sărbători decente, mulţi dintre ei neavând niciun fel de venit care să le asigure subzistenţa.

Aşadar, pe cei aproximativ 400 de beneficiari ai Cantinei Sociale Alexandria îi aşteaptă nişte momente foarte frumoase, pentru că municipalitatea a luat hotărârea de a aloca o anumită sumă de bani acordării unei mese îmbelşugate pentru săracii municipiului, cu prilejul sărbătorilor iernii. Anunţul mesei bogate de Crăciun i-a emoţionat pe mulţi dintre ei, mai ales că unii dintre ei sunt bolnavi, singuri şi imobilizaţi la pat, astfel că hrana specifică le va lumina cu adevărat sărbătorile. Potrivit lui Ion Voicu, începând din luna ianuarie, pe lista beneficiarilor Cantinei Sociale vor mai fi adăugate încă 20 de persoane, lucru care vorbeşte într-un mod extrem de sugestiv despre nivelul de trai din ce în ce mai scăzut al oamenilor din municipiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.