Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Municipalitatea roşioreană repartizează alte 24 de locuinţe ANL tinerilor beneficiari

Cele 24 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, recepţionate de municipalitatea roşioreană la începutul lunii iunie, vor fi predate tinerilor beneficiari joi, 5 octombrie. La inaugurarea blocului de locuinţe pentru tineri construit prin programul ANL, situat în Aleea Parc Nord f.n., vor lua parte primarul municipiului Roşiorii de Vede, Cîrciumaru Valerică, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Locuinţe, precum şi alte oficialităţi.

Locuinţele (4 apartamente cu o cameră, 12 apartamente cu 2 camere şi 8 apartamente cu 3 camere) sunt repartizate în 2 tronsoane cu regim de înălţime St+P+3E (subsol tehnic + parter + 3 etaje).

De la debutul programului până în prezent, în municipiul Roşiorii de Vede, au fost finalizate 174 de apartamente în cadrul Programului ANL de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din Aleea Parc Nord (30 de unităţi locative), strada Oltului (32 unităţi locative), strada Sf. Teodor (64 unităţi locative), strada Sf. Teodor, f.n. (16 unităţi locative) şi strada Republicii (32 de unităţi locative). La nivelul judeţului Teleorman, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, un număr de 771 de unităţi locative.

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă.

În prezent, după modificarea legislaţiei, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de cel puţin un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă ori cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea, de către autorităţile publice locale, a preţului de vânzare al locuinţelor, stabilită prin Ordin al ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice, este de 1.757,88 lei/metru pătrat, inclusiv TVA. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code