Social

Municipalitatea primeşte cereri pentru ANL până la finalul acestui an

Carmen Dumitrescu

Faptul că a început construcţia a 55 de unităţi locative în Zona Han-Pepinieră din Alexandria a generat noi aşteptări în rândul familiilor tinere. Asta pentru că şansele de achiziţionare a unui apartament de pe piaţa privată de către locuitorii tineri ai municipiului sunt destul de scăzute, ratele bancare fiind o veritabilă problemă, atât prin prisma contractării lor, cât şi a achitării lor, în actualele condiţii economico-sociale.

Potrivit legii, lista de priorităţi pentru ANL  se întocmeşte sau se reface anual numai în cazul în care, în anul respectiv urmează să se finalizeze şi să se repartizeze locuinţe noi pentru tineri, destinate închirierii şi se aprobă, după caz, prin hotărârea consiliului local. Astfel, construirea celor 55 de unităţi locative în Alexandria a fost motivaţia pentru care municipalitatea a anunţat că până la finele acestui an se actualizează dosarele vechi sau se primesc dosare noi pentru închierea acestor apartamente.

Potrivit specialiştilor din Primăria Alexandria, cei care sunt interesaţi de obţinerea unuia dintre cele 55 de apartamente în regim ANL trebuie să-şi actualizeze dosarele deja depuse sau să depună dosare noi, în cazul în care nu au făcut-o până acum, până la finele acestui an. Astfel, ei trebuie să se prezinte la primărie cu următoarele documente: o cerere scrisă, o copie după actul de identitate a soţului, soţiei sau persoanei singure, copie după certificatul de căsătorie (dacă este cazul), adeverinţa de venit a soţului şi soţiei sau persoanei singure, declaraţie notarială că nu deţine sau că nu a întrăinat o proprietate după 1990, copie carte de muncă operată la zi pentru titularul de cerere, copie după dovada ultimelor studii pentru titularul cererii, dovada de spaţiu şi copii ale actelor de identitate ale persoanelor care locuiesc, la momentul depunerii dosarului, împreună cu titularul cererii.

Potrivit lui Victor Drăguşin, după ce primele 55 de locuinţe în regim ANl vor fi finalizate, urmează să se construiască alte câteva zeci, aşa că toţi cei care corespund criteriilor au acum şanse reale de a închiria un apartament ANL, pe care vor putea, la cerere, să-l şi cumpere în rate de la municipalitate, în contextul în care condiţiile de achiziţionare a unui astfel de apartament sunt mult mai convenabile decât cele de achiziţionare a unei locuinţe de pe piaţa privată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.