Eveniment

Municipalitatea îi invită pe alexăndreni la festivitatea de aprindere a bradului de Crăciun şi la Târgul de Iarnă

Carmen Dumitrescu

Sărbătorile iernii reprezintă, pe lângă alte considerente, şi un prilej pentru comercianţii ambulanţi de a-şi expune produsele specifice, în speranţa realizării unui profit pe care altfel nu l-ar putea obţine. Acesta este şi motivul pentru care municipalitatea a primit până acum mai multe cereri de avizare a activităţii temporare menţionate şi, după un studiu atent al documentaţiei, s-au eliberat avize pentru aproximativ 20 de comercianţi. Potrivit administratorului municipiului, din data de 6 decembrie, Târgul Sărbătorilor de Iarnă se va deschide în mod oficial şi alexăndrenii sunt invitaţi să vadă produsele specifice de sezon, avantajul acestora fiind acela că au preţuri mult mai mici decât cele practicate de magazinele din oraş, în acest interval. Târgul Sărbătorilor de Iarnă este organizat pe platoul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. Activitatea de comercializare a produselor de sezon se va desfăşura în căsuţe puse la dispoziţia comercianţilor de către Primăria Alexandria, spre deosebire de felul în care se desfăşurau aceste activităţi cu doi ani în urmă, ei deranjând locuitorii blocurilor din zona centrală şi lăsând destul de multă mizerie în urmă. Agenţii economici vor comercializa produse specifice sărbătorilor de iarnă, pe baza avizului eliberat de Primăria municipiului Alexandria, Compartimentul Autorizări Taximetrie şi Comerţ, cu respectarea următoarelor condiţii: nu vor fi folosite generatoare de energie electrică, fără expunerea mărfii în afara căsuţei, fără deranjarea liniştii publice, în condiţiile efectuării zilnice de curăţenie de către agentul economic. Programul de funcţionare al târgului se va derula în intervalul 8.00 – 20.00, în fiecare zi. În toată această perioadă este interzisă utilizarea muzicii ambientale, iar fiecare agent economic ca respecta normele PSI în vigoare şi va suporta consecinţele nerespectării acestora. Cei care nu vor respecta condiţiile impuse de municipalitate vor fi evacuaţi imediat. Mai mult, printre regulile stabilite de consilierii locali se numără şi aceea ca fiecare agent economic să se oblige să asigure echipament adecvat sărbătorilor de iarnă, pentru personalul de deservire, constând în bonete tip Moş Crăciun.

Selecţia cererilor pentru participarea la Târgul Sărbătorilor de Iarnă a fost stabilită de către o comisie numită prin dispoziţie de către primarul Victor Drăguşin. În procesul de selecţie a cererilor pentru participanţi, comisia a urmarit ca documentaţia înregistrată de către agenţii economici să conţină o cerere pentru participarea la târg şi dovada faptului că agentul economic este constituit într-o personalitate juridică sau face dovada calităţii de producător. În cazul în care condiţiile impuse în aviz nu vor fi respectate de către agenţii economici, respectivii vor avea respins dosarul de participare pentru următoarea ediţie a Târgului sărbătorilor de iarnă, dar se vor confrunta şi cu posibilitatea aplicării de sacţiuni contravenţionale, potrivit prevederilor legale.

Tot în data de 6 decembrie, în cursul serii, începând cu orele 18.00, municipalitatea îi invită pe alexăndreni la festivitatea de aprindere a bradului de Crăciun, eveniment care va avea loc în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor şi care va reprezenta, în mod simbolic, începutul unei perioade foarte frumoase pentru alexăndreni, încărcată de emoţie, generozitate şi altruism.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.