Eveniment

Municipalitatea alexăndreană îl ajută pe Moş Crăciun să recompenseze copiii cuminţi

Carmen Dumitrescu

În această perioadă, care precede sărbătoarea Crăciunului, municipalitatea alexăndreană şi-a propus să îl ajute pe Moş Crăciun în demersul lui de a recompensa copiii care au demonstrat anul acesta că au fost interesaţi de şcoală şi de activităţi extra-şcolare constructive. În consecinţă, începând de luni, 16 decembrie, Primăria Alexandria a oferit bradul de Crăciun, dar şi ornamentele şi dulciurile necesare împodobirii acestora copiilor care au avut rezultate bune şi foarte bune la învăţătură, dar şi celor care au posibilităţi financiare reduse. Este vorba despre 135 de copii, selectaţi de către directorii unităţilor de învăţământ din Alexandria, care au fost chemaţi în dimineaţa zilei de luni la sediul Primăriei Alexandria pentru a-şi primi cadourile şi pentru a fi încurajaţi ca şi în anul care vine să demonstreze că se pot implica şi mai mult şi că pot face performanţă.

În cursul zilei de 17 decembrie, tot la sediul Primăriei Alexandria, începând cu orele 10.00, va avea loc un alt eveniment similar, constând în premierea sportivilor cu performanţe foarte bune în anul 2013, dar şi a copiilor care au obţinut rezultate deosebite în cadrul unor concursuri din domeniul muzicii, picturii, sculpturii sau dansului. Şi acest moment are ca principal scop mobilizarea tinerilor cu abilităţi deosebite în scopul înregistrării unor performanţe mai importante pe viitor, fiind cunoscut faptul că performanţa nu se poate realiza în lipsa recompenselor.

Pe 18 decembrie, începe programul de colinde, care se va derula pe tot parcursul dimineţii de 18 decembrie, cu grădiniţele nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6 şi şcolile generale “Ştefan cel Mare”, “Alexandru Colfescu”, Şcoala generală nr. 5, Şcoala generală nr. 6 şi Şcoala generală nr. 7. Pe 19 decembrie, programul de colinde continuă cu grădiniţele 7, 8, 9, 10, 11 şi Liceul tehnologic “Nicolae Bălcescu”, Liceul tehnologic nr. 1, Şcoala Generală “Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic “Constantin Noica”, Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”, Colegiul Naţional “A.D. Ghica” şi Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”. Toţi colindătorii vor primi din partea municipalităţii cadouri de Crăciun şi vor fi încurajaţi să fie mai silitori şi mai cuminţi în anul care vine.

Însă, Primăria Alexandria nu i-a uitat nici pe cei mari, astfel că în noaptea dintre ani, toţi alexăndrenii sunt aşteptaţi pe platoul din faţa Casei de Cultură din Alexandria pentru a privi un foc de artificii impresionant şi pentru a ciocni un pahar de vine sau de şampanie, împreună cu primarul Victor Drăguşin şi alte personalităţi din administraţia şi politica locală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.