Economie

Mulţi au fost, puţini au rămas – Doar 67 de candidaţi au trecut de interviu la concursul pentru inspector antifraudă

În urma reorganizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, de luna aceasta a devenit funcţională Direcţia Generală Antifraudă, iar pentru ocuparea posturilor din noua structură s-a organizat concurs. Concursul structurat în trei etape, respectiv depunerea şi selecţia de dosare, proba scrisă şi cea orală, a aliniat la start peste 190 de candidaţi, care în cea mai mare parte, respectiv 166, au ajuns şi la proba finală, cea a interviului.

Dacă dosarele au fost complete şi fără lacune, selecţia acestora fiind una dintre cele mai simple probe, candidaţii au întâmpinat unele probleme la scris. Nici aici se pare nu au avut probleme, numărul mare al celor declaraţi admişi, dovedind că cei care au vizat un post la antifraudă stau bine la capitolul teorie. Dificultăţi însă au avut la proba orală, exprimarea liberă dându-le bătăi de cap şi unor nume grele în domeniu, persoane care nu ar fi trebuit să întâmpine greutăţi în vorbirea liberă despre activitatea pe care, până de curând, au desfăşurat-o, mai ales că sunt nume sonore în domeniu, persoane care, dacă putem spune aşa, au activat la Finanţe şi nu ar fi trebuit să “pice”. Pe lângă aceştia, greii finanţelor, cărora li s-a împleticit limba şi exprimarea liberă le-a jucat feste, făcându-i să fie respinşi, foarte mulţi alţi candidaţi au picat în masă, la oral, probă structurată sub forma unui interviu.

Aşa se face că, după ce au susţinut proba 166 de candidaţi, la final au rămas doar 67, care vor ocupa o parte din cele 109 de posturi destinate Teleormanului.

 

Uniformă, armament pentru apărare şi telefon mobil gratuit

Personalul Agenţiei care ocupă funcţii publice de inspector antifraudă va purta în timpul serviciului, uniformă, însemne distinctive, ecusoane şi, după caz, armament şi alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de apărare, protecţie şi comunicare, care se atribuie gratuit. “Armamentul, uniforma şi celelalte dotări prevăzute de prezenta hotărâre pot fi utilizate numai în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în condiţiile prevăzute în regulamentul de organizare şi funcţionare. În anumite situaţii, în realizarea atribuţiilor de serviciu, inspectorii antifraudă pot îmbrăca ţinuta civilă”, se arată în HG 520/2013, hotarâre care reglementează aspectele legate de noua structură. Totodată, aceeaşi hotărâre prevede şi lista mijloacelor tehnice, a echipamentelor de autoapărare, de protecţie şi a altor mijloace speciale de dotare cuprinde arme de foc şi mijloace individuale de autoapărare pe care le vor deţine angajaţii, pe aceasta fiind trecute  arme de foc, împărţită în trei subcategorii, respectiv armament de serviciu, unde este inclus pistolul cu un încărcător, apoi toc din piele pentru pistol şi trei, muniţie de război pentru fiecare încărcător de pistol pentru fiecare şedinţă de tragere, precum şi în cazul unor acţiuni speciale. De asemenea, pe lângă lista mijloacelor tehnice, hotărârea prevede şi mijloace individuale de autoapărare şi anume, butelie cu gaz (spray) paralizant cu portbutelie pentru centură pentru dotarea fiecărui inspector antifraudă, precum şi electroşocuri limitate la maxim 500 de bucăţi de pistoale sau bastoane. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.