Politic

Moțiunea de cenzură ratată de PSD “parchează” primarii în campania electorală

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a venit la Alexandria, la jumătatea lunii iulie, pentru a discuta cu primarii social-democrați, vizita în județ fiind făcută în contextul în care începuse deja exodul edililor PSD către aripa liberală.

La întâlnirea cu primarii partidului, Marcel Ciolacu i-a asigurat pe aceștia că PSD va iniția, în Parlament, moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, moțiune care va și trece, iar alegerile locale îi vor prinde pe social-democrați la guvernare. Calculele făcute de Ciolacu s-au dovedit a fi unele total greșite, iar tentativa de a pica Guvernul PNL prin moțiune de cenzură a eșuat lamentabil, după ce social-democrații nu au putut nici măcar să asigure cvorumul necesar pentru ca demersul lor să ajungă la vot.

Potrivit unor surse, eșecul din Parlament i-a enervat, se pare, pe mulți dintre primarii PSD din județ, care nu se arată prea interesați de campania electorală. Mai concret, se pare că edilii PSD aleg să fie foarte rezervați atunci când vine vorba de a-i face campanie candidatului PSD pentru șefia Consiliului Județean și preferă să se concentreze pe propriile candidaturi – cele pentru primării.

Așadar, tentativa președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a rezolva problema plecărilor din partid către PNL a fost una cu rezultate de moment, eșecul din Parlament reușind numai să-i enerveze pe oamenii din teritoriu, care își puseseră speranțele în promisiunile deșarte ale celui care conduce partidul la nivel național. Partid care, cel mai probabil, va și deconta strategiile greșite ale celui care-l conduce.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.