Eveniment

Moş Crăciun a venit şi la Căminul pentru persoane vârstnice Furculeşti

Monica DUMITRESCU

Încărcaţi cu daruri, aproximativ 50 de elevi ai Şcolii Gimanziale Furculeşti au poposit săptămâna trecută la Căminul pentru persoane vârstnice din comună pentru a le aduce bucurie celor care, în lipsa unei familii, au ales să-şi petreacă aici bătrâneţea. Prezenţa copiilor în mijlocul lor a fost însă cel mai mare dar de Crăciun pe care bătrânii de la Furculeşti l-au primit cu lacrimi de bucurie. Aceştia au oferit la rândul lor dulciuri copiilor care au venit să-i colinde şi care i-au făcut să se simtă ca o familie mare şi fericită în prag de Sărbători.

Moş Crăciun a venit pentru persoanele vârstnice de la Furculeşti şi din partea Consiliului Judeţean Teleorman, ai cărui reprezentanţi le-au oferit la începutul acestei săptămâni pachete cu alimente, dulciuri şi fructe.

Potrivit directorului centrului, Elvira Tunaru, surprizele pentru cele 40 de persoane care trăiesc acolo nu se termină aici. Pregătirile pentru Crăciun sunt în toi şi bătrânilor nu le va lipsi nimic. Aceştia vor avea pe masă produse tradiţionale, de la sarmale, cârnaţi, caltaboş, până la cozonaci, prăjituri, plăcinte şi voie bună aşa încât să nu simtă nicio clipă lipsa unei familii. La fel va fi şi de Revelion când va fi organizată o masă festivă de pe care nu vor lipsi salata Boeuf, friptura la grătar şi prăjiturile.

“Am făcut şi facem şi în continuare tot ce este posibil pentru ca aceste persoane să se simtă aici ca acasă. Pentru noi nu este un efort, este o plăcere să le asigurăm acestor persoane o bătrâneţe liniştită şi fericită, să îi ajutăm să nu se simtă abandonaţi şi să nu simtă lipsa familiei. Cu toţii suntem o mare familie aici”, a spus Elvira Tunaru.

Căminul pentru persoane vârstnice Furculeşti adăposteşte în prezent 40 de persoane vârstince dependente, din judeţul Teleorman şi din ţară, asigurându-le toate condiţiile pentru o bătrâneţe demnă şi sigură. Construit după normele europene, într-o zonă liniştită şi plăcută, căminul dispune de toate utilităţile necesare, iar serviciile sunt asigurate de o echipă de profesionişti atent selectaţi şi instruiţi pentru a răspunde celor mai exigente cereri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.