Social

Modificări în desfăşurarea Examenului de Bacalaureat 2014

Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2014, a fost publicat în Monitorul Oficial la sfârşitul săptămânii trecute. Potrivit documentului, examenul de bacalaureat 2014 se va desfăşura în conformitate cu Metodologia care a funcţionat şi anul acesta, însă au apărut şi câteva modificări. Lista disciplinelor de examen rămâne nemodificată, la fel ca şi programele de bacalaureat pentru disciplinele Matematică, Fizică, Chimie, Logică, argumentare şi comunicare, Economie.

Se modifică, însă, programele de bacalaureat pentru evaluarea competenţelor Digitale şi pentru Limba şi literatura română.

Ordinul privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2014 mai precizează: comisiile judeţene de bacalaureat vor asigura dotarea cu camere video funcţionale a sălilor în care se desfăşoară examenele bacalaureatului, a sălilor în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi a sălilor în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise; comisiile judeţene de bacalaureat stabilesc componenţa comisiilor din centrele de examen cu cel mult 48 de ore înainte de începerea probelor scrise, prin tragere la sorţi în şedinţă publică, la care sunt invitaţi în scris, în mod obligatoriu, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor, ai asociaţiilor de părinţi şi ai sindicatelor reprezentative din învăţământ, ai presei scrise şi audiovizuale; nu vor fi nominalizate în comisiile de bacalaureat persoane care, în sesiunile anterioare ale examenelor naţionale, nu şi-au îndeplinit corespunzător atribuţiile, care au săvârşit abateri, respectiv au fost sancţionate.

Elevii din clasele terminale de liceul vor încheia cursurile pe 30 mai 2014. Probele orale în prima sesiune a bacalaureatului se vor desfăşura în perioada 10-27 iunie 2014, iar probele scrise în perioada 30 iunie-4 iulie. Primele rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie, iar cele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 11 iulie. Şi anul viitor va fi organizată şi o a doua sesiune a bacalaureatului în a doua parte a lunii august. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.