Social

Modificări ale reţelei şcolare în Alexandria

Chiar dacă numărul unităţilor de învăţământ preşcolar, gimnazial şi liceal care funcţionează pe teritoriul municipiului Alexandria nu s-a modificat, începând cu 1septembrie 2013, au apărut câteva modificări în ceea ce priveşte statul din punct de vedere juridic al câtorva dintre ele. Astfel, Şcoala Gimanzială nr. 6 şi-a recăpătat personalitatea juridică, după ce în urmă cu doi ani a pierdut acest statut deoarece numărul elevilor a scăzut sub 300, efectiv de elevi minim impus de Ministerul Educaţiei, trecând în subordinea Şcolii Gimnaziale “Al. Colfescu”. Nici în anul şcolar viitor unitatea de învăţământ nu îndeplineşte această condiţie, însă Inspectoratul Şcolar Judeţean a rezolvat situaţia arondându-i ca structură, Grădiniţa cu program normal nr. 3, împreună cele două unităţi de învăţământ reuşind să treacă pragul minim necesar. Director al Şcolii nr. 6 a fost numit prof. Dumitru Avram, cel care a îndeplinit acestă funcţie şi înainte ca unitatea de învăţământ să-şi piardă personalitatea juridică, iar pe perioada cât aceasta a funcţionat ca structură, funcţia de director adjunct al Şcolii Gimnaziale “Al Colfescu”.

O altă unitate de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ care şi-a recăpătat personalitatea juridică începând cu 1 septembrie 2013 este Grădiniţa cu program prelungit nr. 8.

Astfel, pe teritoriul municipiului Alexandria în anul şcolar 2013-2014 vor funcţiona 11 grădiniţe dintre care 6 cu program prelungit, toate având personalitate juridică, şi alte 5 grădiniţe cu program normal ca structuri arondate altor unităţi de învăţământ. Cele 6 şcoli cu clasele I-VIII şi cele 6 licee care funcţionează în Alexandria au acum, fără excepţie, personalitate juridică. La Alexandria mai funcţionează o şcoală specială – Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă şi o şcoală postliceală cu profil sanitar. De asemenea, reţeaua şcolară a municipiului reşedinţă de judeţ mai cuprinde Palatul Copiilor şi Clubul Şcolar Sportiv.

În unităţile de învăţământ preuniversitar alexăndrene sunt înscrişi aproximativ 11.000 de copii, cei mai mulţi la liceu, numărul cadrelor didactice care asigură predarea fiind de aproximativ 850. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.