Eveniment

Mobilizare masivă pentru căutarea fetiţei dispărute FOTO

Sâmbătă, 13 decembrie 2014, începând cu ora 08.30, s-a demarat o amplă operațiune de căutare a copilului dispărut în râul Dâmbovnic, pe raza satului Banov, comuna Poeni, cu peste 70 de oameni. În urma apelului făcut de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman primăriilor din localitățile Gratia și Poeni, precum și la operatorul economic OMV Petrom Poeni, pompierilor militari li s-au alăturat mai multe persoane, după cum urmează: 15 de la localitatea Gratia, 30 de la comuna Poeni și 9 de la operatorul economic.

La această acțiune de căutare, favorizată de retragerea apelor din zonă, au participat 17 pompieri militari din cadrul Detașamentului Videle, cu un camion, o barcă pneumatică și echipamente specifice.

Menționăm faptul că fetița dispărută, în vârstă de 3 ani și 5 luni, în apele râului Dâmbovnic, în ziua de 05 decembrie 2014, în jurul orei 15.23, ca urmare a unui nefericit eveniment, mijlocul de transport în care se afla și cu care s-a încercat traversarea râului fiind răsturnat și luat de apă, a fost căutată timp de mai multe zile, fără nici un rezultat.

În această perioadă, misiunea de căutare a fost îngreunată de terenul inundat, greu accesibil, de debitului crescut al râului, dar și de vegetația abundentă de pe marginea acestuia (sălcii și lăstăriș).

Copilul nu a fost găsi, cu toate că la aceste căutări au participat aproximativ 70 de oameni. Pompierii, ajutaţi de mai multi voluntari, au căutat în fiecare zonă cu atenţie, pe o distanţă de cca. 10 km, în aval de satul Banov, unde a avut loc nefericitul eveniment. Cei 15 voluntari de la comuna Gratia au efectuat cercetări pe aproximativ 5 km, în zona în care râul trece prin dreptul localității lor.

În zonă se află o pădure, care a fost inundată de acest râu, fapt pentru care pompierii au verificat şi in acel areal.

Duminică, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Videle au reluat această misiune, încă de la primele ore ale dimineții.

IMG-20141213-WA0002

IMG-20141213-WA0003IMG-20141209-WA0012IMG-20141213-WA0001

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.