Politic

Mişcarea Populară agită spiritele în politica teleormăneană

Carmen Dumitrescu

Anunţul oficial al înfiinţării Mişcării Populare în Teleorman a generat, în numai o zi, destule controverse. Însă cei mai îngrijoraţi de noul trend al Dreptei sunt tot democrat-liberalii, care îşi fac griji, chiar dacă nu recunosc întotdeauna acest lucru, că sunt posibile migraţii de amploare către noua forţă a Dreptei. Cu toate acestea, majoritatea democrat-liberalilor chestionaţi au urat noii formaţiuni politice tot succesul din lume, dând de înţeles că după ce acest partid se va consolida, se intenţionează o unificare, cel puţin în privinţa resurselor electorale.

Liderul democrat-liberalilor teleormăneni, Teodor Niţulescu nu crede în posibilitatea pierderii de membri în favoarea Mişcării Populare, însă, dacă aceştia vor exista, el spune că le urează tot succesul posibil: “Mişcarea Populară este o forţă de dreapta, aşa că PDL priveşte această nouă mutare politică destul de bine. Dacă sunt membri de-ai partidului nostru care doresc să plece către noua formaţiune politică, nu pot să le urez decât „Vânt din pupa!” Dar eu nu cred într-o migraţie a membrilor noştri către noua formaţiune politică, atâta vreme cât sunt destui oameni în Teleorman care pot pune cărămizile noului partid politic, aşa că nu va fi nevoie de resursele noastre. Dar, repet, privesc noua formaţiune politică cu ochi buni şi ne dorim ca ea să se dezvolte frumos, asta, evident, în virtutea apartenenţei lor la Dreapta politică”

Consilierul local democrat liberal, Florenţiu Tănase, nu exclude posibilitatea pierderii de membri în favoarea Mişcării Populare, în condiţiile în care nemulţumiri ar exista cu privire la felul în care actuala strategie a partidului nu este foarte inspirată: “Eu, personal, mă bucur că a mai apărut o forţă de Dreapta  la nivel naţional, în păcate, în Teleorman, acest demers a început cu stângul. Spun asta pentru că se iniţiază o mişcare politică nouă cu oameni vechi. Eu sunt convins că vor exiosta oameni din PDL Teleorman care vor migra către noua formaţiune politică iar unii dintre ei chiar au motive întemeiate. Cel mai întemeiat dintre motive e acela că e inadmisibil pentru mulţi ca noi, PDL, principala forţă de Opoziţie să stagnăm,m aşteptând ca actuala putere să facă greşeli. Aşa că, chiar dacă acum mulţi nu o recunosc, sunt destui care şi-au propus să migreze către Mişcarea Populară, repet, din motive întemeiate. Eu nu mă număr printre aceia, pentru că încă mai am speranţa că se va putea face ceva. Dacă n-aş fi crezut în partidul căruia îi sunt loial de atâta vreme, plecam acasă. Era mult mai simplu.”

Preşedintele PDL Alexandria, Florin Titirişcă nu crede în creşterea numărului de pedelişti dispuşi să plece la Mişcarea Populară, considerând că adevăraţii membri ai PDL sunt ocupaţi acum cu alegerile interne şi organizarea lor:“Înfiinţarea unui nou partid înseamnă, în primul rând, muncă şi din această perspectivă le urez mult succes. Dar nu cred în migraţii masive către Mişcarea Populară. Cred, mai curând, în faptul că ar putea fi nişte membri ai PDL Alexandria, dispuşi să plece, dar nu cred să fie mai mult de 10. Şi, normal, sper să fie cât mai puţini cei care vor părăsi o barcă pentru alta. Oricum, e bine să adune şi ei, şi noi, forţe şi după europarlamentare să ne punem resursele la un loc pentru a învinge USL-ul. Dacă o să fie oameni de la noi care doresc să plece, e în regulă. Dar eu nu cred. Momentan, eu mă ocup de organizarea unor alegeri interne şi atât. Restul lucrurile nu mă interesează prea mult.”

În ceea ce priveşte tabăra USL, aici îngrijorările nu sunt prea mari. Deputatul Adrian Simionescu, chestionat pe marginea acestei probleme, a declarat că noua formaţiune politică nu poate avea foarte mult succes la nivelul judeţului Teleorman şi nici printre membri şi simpatizanţii USL, aşa că nu se poate pune problema unor migraţii în acest sens: “Sincer, eu personal, faţă de Adrian Florescu nu am o părere rea. Deloc. Aş putea spune că am chiar o părere bună. Dar, eu în locul lui, m-aş fi bătut în PDL, partidul de unde a luat voturi şi unde s-a construit ca politician. În ceea ce priveşte PDL Teleorman, după plecarea lui Florescu, eu nu mai cred în viitorul acestui partid. Dar nici nu cred în oamenii care pleacă de la un partid la altul. Nu mă aştept la migraţii de la noi la ei, nici la primari şi nici la simpli membri, pentru că acum suntem la putere şi, oricâte nemulţumiri ar fi, sprijin există. Aşa că îndrăznesc să spun că nici migraţii din PNL către Mişcarea Populară nu vor fi…”

3 Comments

 1. Pingback: Revista Presei – Partidul Mişcarea Populară – 11 septembrie 2013 » Fundatia Miscarea Populara Braila

 2. Suntem un grup de 200 de membrii PDL.
  In cazul cand Nitulescu nu va pleca din PDL
  si nu se va lasa de politica noi vom trece in masa la MISCAREA POPULARA!
  Todor Nitulescu a facut numai rau PDL in sensul ca
  tot timpul a pus interesele sale inaintea intereselor PDL-lui.
  Afecerile de la Balta de la Rasmiresti,Venus Mob,Comixt….la denigrarea PDL

 3. Teodor Nitulescu?Florin Titirişcă?Tot in LIBERTATE?????!!!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.