Eveniment

Miros puternic de gaz pe strada Al. Ghica din Alexandria/ Autoritățile sunt la fața locului

UPDATE: Din măsurătorile efectuate în mai multe zone din oraș, valorile privind scurgerile de gaze sunt în limitele normale, iar rezultatele testelor privind calitatea aerului sunt la fel, nefiind un pericol pentru populație.

Noaptea trecută, mai mulți cetățeni din municipiul Alexandria au semnalat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 că au simțit miros puternic de gaze, pe mai multe străzi (Libertății, Ghica, București, Dunării și altele) și în zona mai multor blocuri din oraș.

Pentru verificarea situației și luarea măsurilor care se impun, în zonele semnalate au fost trimise șase echipaje de pompieri, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, autospeciala de cercetare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), trei autospeciale de primă intervenție și comandă și 16 salvatori.

Deoarece pe scara blocului 704, de pe strada Al. Ghica, mirosul de gaze părea a fi foarte puternic, pompierii au luat măsura evacuării preventive a aproximativ 80 de persoane, până la efectuare măsurătorilor de către reprezentanții operatorului de distribuție de gaz din oraș. La finalizarea acestora, deoarece nu s-au înregistrat valori peste limitele normale, cetățenii s-au reîntors în siguranță în locuințe.

Autoritățile responsabile de gestionarea acestei situații de urgență au fost în teren pentru verificarea tutoror locațiilor semnalate de cetățeni pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La Dispeceratul integrat ISU- Ambulanță au fost primite aproximativ 25 de sesizări pentru a semnala mirosul de gaze.

 

Autoritățile alexăndrene au fost alertate, în această seară, prin mai multe apeluri la numărul unic de urgență 112, despre faptul că în municipiul Alexandria se simte miros puternic de gaz, pe strada Al. Ghica, între Str. București și 1Mai.

La fața locului s-au deplasat rapid pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, echipaje de poliție și poliție locală, dar și reprezentanți ai distribuitoruluid e gaz.

Din primele date, se pare ca distribuitorul de gaz a alimentat niște depozite de gaze din Alexandria cu mercaptan, substanță mirositoare, specifică gazului, iar aceasta ar fi sursa mirosului puternic resimțit în zonă.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.