Eveniment

Minivacanţă de 1 Mai

Monica DUMITRESCU

Preşcolarii şi elevii din învăţământul preuniversitar se vor bucura de o minivacanţă la sfârşitul acestei săptămâni. Celor două zile de week-end li se va adăuga şi vineri, 1 mai, zi în care este sărbătorită Ziua Internaţională a Muncii şi este declarată zi liberă.

După actualul Cod al Muncii, românii au 13 zile libere acordate cu ocazia sarbătorilor legale: 2 zile de Anul Nou, Paşte, Rusalii şi Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Internaţională a Muncii (1 mai), Adormirea Maicii Domnului (15 august), Sfântul Andrei (30 noiembrie), Ziua Naţională României (1 decembrie) şi Ziua Unirii Principatelor Romane (24 ianuarie).

Astfel, peste aproximativ o lună, elevii şi bugetarii vor mai avea o minivacanţă, de Rusalii.

Până atunci, cel puţin pe elevii din gimnaziu şi cei din licee îi aşteaptă o perioadă grea. Tezele din semestrul al doilea al anului şcolar 2014-2015 vor fi susţinute de regulă până pe 22 mai. Elevii vor intra în vacanţa de vară în 21 iunie, excepţie făcând elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu care urmează să susţină examenele naţionale. Pentru elevii din clasa a XII-a cursurile se încheie pe 29 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a pe 12 iunie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.