Politic

Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș și vicepremierul Raluca Turcan au vizitat amplasamentul conductei de gaze din Suhaia

Spre finalul vizitei de lucru făcute, luni, în județ, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș, s-au deplasat la Suhaia, unde au vizitat amplasamentul conductei de gaze naturale. În cadrul vizitei făcute de oficialii de la centru, Polexia Barbu, primărița de la Suhaia, a precizat că a fost pregătit deja studiul de fezabilitate și că speră “să aibă succes” în implementarea proiectului de importanță majoră pentru comunitate.

“Am venit să ne asigurăm că, pentru ceea ce înseamnă viitorul program de introducere a gazelor naturale în localitățile rurale, sunt îndeplinite condițiile pe care le-am gândit la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, mai ales în ceea ce privește racordul la rețeaua de transport a gazelor naturale. Sunt proiecte de interes pentru comunitățile locale, standardul de viață și viața locuitorilor de la țară urmează să se schimbe prin implementarea acestui program național, dar și la nivelul localităților urbane, mai ales dacă discutăm despre stațiunile turistice sunt proiecte care așteaptă cu nerabădare ca viitorul program național de introducere a gazelor naturale să se implementeze. Ne-am asigurat așadar că tot ce-am gândit, documente și strategii, la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, se poate implementa și la fața locului și sper ca prin implementarea acestor proiecte viața locuitorilor de la țară să se schimbe în bine și mai ales să fie un pas mare pentru schimbarea standardelor de viață a oamenilor. (…) Sunt convins că cei care au interes și mai ales primarii care doresc să sprijine comunitățile locale vor depune toate eforturile necesare pentru ca aceste proiecte să fie de un nivel calitativ superior. Este o șansă aproape unică pentru ca să schimbăm standardul de viață al locuitorilor de la sate și mai ales sper ca aceste proiecte să poată fi implementate cu succes, pentru că avem o perioadă limitată de timp rămasă la dispoziție ca să le putem implementa”, a spus, la Suhaia, ministrul Fondurilor Europene.

Vicepremierul Raluca Turcan preciza, în deubutul vizitei făcute în Teleorman, că “din nefericire, în România, numai 35% din populație este racordată la rețeaua de gaze, ceea ce este aproape o rușine pentru Europa anului 2020”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.