Ministrul Agriculturii le-a dus ciorapi și pături din lână bătrânilor de la Cervenia și Furculești

Petre Daea, ministrul Agriculturii, i-a vizitat, în ajun de Bobotează, pe cei 39 de bătrâni din centrul de la Cervenia şi pe cei 40 de bătrâni din centrul de la Furculeşti, demnitarul venind la aceştia cu şosete şi pături din lână de oaie. Ministrul Daea a cumpărat la finalul anului trecut aproape 700 de perechi de şosete de lână, croşetate manual, dintr-un sat din judeţul Sibiu, pe care le-a donat unor cămine de bătrâni din ţară, printre acestea şi cele două centre din Teleorman. De asemenea, Petre Daea a precizat că va merge cu şosete şi pături din lână şi la bătrânii din celelalte două cămine din judeţ, respectiv cele de la Talpa şi Saelele.

După vizita făcută în cele două centre, însoţit de secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Adrian Gâdea, şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Dănuţ Cristescu, ministrul Daea s-a arătat mişcat de bătrânii care îşi duc zilele în cele două unităţi de îngrijire şi a ţinut să le mulţumeaacă autorităţilor publice şi angajaţilor celor două instituţii pentru modul în care reuşesc să asigure condiţiile necesare pentru ca bătrâneţea să fie o povară mai uşoară pentru cele aproape 80 de suflete.

“E greu să vorbeşti când vezi ceea ce vezi. Sunt extrem de mişcat de această întâlnire şi vreau de la bun început să apreciez pe cei cei care au luat din ghearele abandonului şi al distrugerii totale spitalele şi le-au transformat în cămine de bătrâni unde, prin grija deosebită a personalului, am putut vedea oameni care se bucură şi trăiesc în condiţii bune, motiv pentru care vreau să-i felicit pe toţi. În ajun de Bobotează, când ne aşteptam cu toţii să fie frig, a fost o căldură neaşteptată şi afară, dar şi în interior, căldura sufeltească. Şi noi ne-am înarmat când am plecat spre aici cu gândul şi cu fapta, cu gândul să ajungem la aceşti oameni care îşi petrec viaţa în aceste lăcaşuri şi cu fapta că am adus pături din lână de oaie şi ciorapi din lână de oaie, făcute de femei în vârstă din zona Sibiului şi păturile făcute de cei care nu au abandonat această activitate ştiindu-se foarte bine că, în timpul campaniei electorale, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, printre alte obiective importante pentru ţară, pentru cultură, a aşezat la un loc important şi sprijinul pentru acest sector extrem de valoros al ţării şi noi ne-am angajat în munca noastra administrativă, realizând acte normative, şi, prin grija Guvernului, am alocat bani în buget pentru a susţine crescătorii de ovine, acordându-le în acest an un leu pentru kg de lână care se vinde, cunoscându-se că până acum cea mai mare parte a acestui produs era abandonată de crescătorii de ovine, care nu aveau posibilitatea să o valorifice o lăsau, pur şi simplu, acolo unde o tundeau sau încercau să şteargă urmele dându-i foc”, a precizat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a ţinut să precizeze că vizita făcută în cele două centre din judeţ a fost una cu scop caritabil, iar viitoarele deplasări în judeţ vor fi făcute, cu siguranţă, în perioada următoare

“Eu nu fac vizite de lucru, eu mă deplasez pur şi simplu. Am, în maşină, cizmele pregătite, salopetele, intru imediat în câmp fără niciun fel de anunţ sau de program stabilit undeva. Tot timpul se lucrează în agricultură şi n-are niciun sens să pregătesc vizitele într-un loc în care se lucrează. Nu spun când voi reveni în Teleorman, dar cu siguranţă voi reveni”. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. ion says:

    UN IPOCRIT FARA MARGINI.NU PUTEA SA LE ADUCA CIORAPI SI FARA TELEVIZIUNI SI PUBICITATE/?CAT DE PROSTI CRED CA SUNT OAMENII ASTIA? MAI LIPSEA VIORICA DANCILA CU BORCANUL DE MURATURI SI II REZOLVA

Leave a Comment

*

code