Sport

Minibaschet – Trei alexăndrence, remarcate în liga naţională

Recent medaliată cu aur în cadrul Ligii naţionale de minibaschet, echipa CSS Alexandria (generaţia 2002) a încheiat un sezon deosebit, în care a confirmat că sportivele în vârstă de 12 ani pot duce mai departe tradiţia baschetului juvenil local. Pornită cu gândul într-o clasare cât mai bună în competiţia naţională, echipa CSS Alexandria, pregătită de Costina Piperea şi Mădălin Piperea, a reuşit să câştige cele 9 jocuri disputate în cadrul turneului desfăşurat la Craiova timp de o săptămână de zile (35-26 cu CSS 6 Bucureşti, 41-20 cu CSS 2 Bucureşti, 80-6 cu CSU Asesoft Juniors Ploieşti, 108-5 cu CS Naţional Iaşi, 64-9 cu CSS 1 Craiova, 52-7 cu CSB HEORES Cluj Napoca, 31-18 cu CSU Braşov, 46-9 cu CS Phoenix Constanţa în semifinale, 34-26 cu CS Olimpia 1 Bucureşti în finală).

La finalul competiţiei, Federaţia română de baschet a acordat câteva premii individuale, prin care au ţinut să evidenţieze sportivele cu calităţi deosebite, jucătoarele care demonstrează seriozitate şi ambiţie şi pot deveni peste câtva timp sportivi de performanţă. Între acestea s-au numărat şi trei jucătoare de la CSS Alexandria, una din acestea având chiar o talie deosebită pentru vârsta ei (1,80 metri la 12 ani de zile, Andreea Ionele).
Cele trei sportive de la CSS Alexandria evidenţiate cu prilejul disputării Ligii naţionale de minibaschet (jucătoare născute în 2002) sunt Ana Lăcău, Bianca Jianu şi Andreea Ionele. Alături de acestea, reprezentanţii FR Baschet prezenţi la Craiova, unde s-a desfăşurat turneul respectiv, au evidenţiat sportivele: Evelina Petrof, Tania Fiereşteanu, Mihaela Jalbă (de la CS Olimpia Bucureşti), Anamaria Pop (CSU Braşov), Mara Martonoş, Selena Oros(de la LAPI Dej), Serena Ciortan (CS Crişul 1 Oradea).

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.