Mii de pachete cu ţigări ascunse într-o autoutilitară, descoperite de polițiștii de frontieră la Turnu Măgurele

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele au descoperit, ascunse în podeaua unei autoutilitare conduse de un cetăţean bulgar, 3.640 pachete cu țigări, marcate necorespunzător.

În data de 01.09.2018, ora 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, județul Teleorman, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul bulgar P.V, în vârstă de 29 de ani, conducând o autoutilitară marca Mercedes Sprinter.

Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoutilitarei.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în podeaua mijlocului de transport, cantitatea de 3.640 pachete de țigări, mărcile Marlboro și Davidoff, marcate necorespunzător.

Întrebat cu privire la cele constatate, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre spaţiul special amenajat în podeaua autoutilitarei sau despre existenţa ţigărilor.

Ţigările în valoare de aproximativ 66.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoutilitara în valoare de 70.000 lei a fost indisponibilizată la sediul sectorului, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 452 alin 1, lit. h), din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

Leave a Comment

*

code