Social

Mielul nu prea are căutare în pieţele din Alexandria – CJPC Teleorman recomandă atenţie la cumpărături

Pentru că mai este doar o săptămână până la Paşti, alexăndrenii au început să se aprovizioneze cu cele trebuincioase pentru preparatele tradiţionale. Şi ofertele de miei au apărut în Piaţa Centrală, însă preţul unui kilogram de carne este atât de mare încât foarte mulţi doar întreabă şi apoi pleacă. Şi asta deoarece, în acest an, preţul unui kilogram de carne de miel a reuşit să stabilească un nou record, ridicându-se în jurul sumei de 25 lei. Chiar dacă preţul este unul destul de “piperat”, crescătorii de animale speră să îşi vândă marfa. Ei spun că preţul este unul justificat, în condiţiile în care a fost o iarnă destul de lungă şi au fost nevoiţi să suplimenteze cantitatea de furaje pentru hrana animalelor. Astfel că, acest lucru s-a reflectat în preţul final, ca de altfel şi costurile de transport. Unii dintre teleormăneni speră totuşi că preţurile vor mai scădea pe măsură ce se va apropia Paştele. Alţii însă cred că nu îşi vor permite să pună miel pe masa de Paşte, aşa că îl vor înlocui cu ied, care este o idee mai ieftin, ba chiar cu pui sau porc.

Vânzătorii spun că alexăndrenii nu se înghesuie să cumpere, iar despre un miel întreg nici nu se mai pune problema. De aceea vânzătorii tranşează mieii, cu speranţa că îi vor vinde măcar pe bucăţi, dacă cerere pentru mieii întregi nu prea există. Majoritatea celor care cumpără se mulţumeşte cu câteva kilograme, o pulpă, două sau jumătate de miel.

În acelaşi timp, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Teleorman le recomandă oamenilor să fie foarte atenţi de unde cumpără miei. Plus de asta, zilele acestea, se vor intensifica verificările atât pe produsele animale, cât şi la cozonaci sau alte produse specifice. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.