Social

Mere pentru peste 27 de mii de elevi teleormăneni, în acest an şcolar

Monica DUMITRESCU

Demarată cu întârziere şi anul acesta, punerea în aplicare a programului guvernamental prin care se încearcă încurajarea consumului de fructe proaspete în rândul copiilor începe să se concretizeze. Consiliul Judeţean Teleorman a finalizat săptămâna trecută licitaţia pentru achiziţionarea şi distribuirea de fructe proaspete pentru elevii din şcolile teleormanene. Potrivit termenelor prevăzute de lege, va mai trece însă cel puţin o lună până când merele vor ajunge în şcoli.

Anul acesta, în Teleorman beneficiază de acest program 27.380 de elevi din clasele I-VIII, respectiv la 8.097 elevi din zona Alexandria, 6.880 elevi din zona Roşiorii de Vede, 4.236 elevi din zona Turnu Măgurele, 4.822 elevi din zona Videle şi 3.321 elevi din zona Zimnicea.

Limita valorica zilnică este de 0,37 lei/elev, inclusiv TVA, atribuirea contractului făcându-se în urma licitaţiei electronice.

Programul guvernamental prin care elevii din clasele I-VIII primesc mere la şcoală a fost aplicat pentru prima dată în ultimele două săptămâni din anul şcolar 2009-2010. În anul şcolar trecut, programul nu a putut fi aplicat în Teleorman deoarece nici o firmă nu a fost interesată să distribuie merele, deşi Consiliul Judeţean Teleorman a organizat două licitaţii pentru achiziţia publică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.