Medalie de bronz pentru CSS Alexandria

Echipa feminină de baschet CSS Alexandria a cucerit medaliile de bronz la turneul final al Campionatului Național rezervat categoriei de vârstă juniori sub 16 ani. Competiția a avut loc la Sala ”Octavian Dimofte”, situată în incinta Complexului Sportiv Olimpia din București.

Fetele noastre, pregătite de antrenorul Mădălin Piperea, s-au impus duminică, în meciul contând ca finală mică, împotriva celor de la CSS CSM Ploiești. Scorul final al confruntării a fost 48-42 (8-12, 12-12, 12-8, 16-10). Așa cum v-am obișnuit, atunci când este vorba de o cronică de baschet, lăsăm cel mai bine cifrele statistice să vorbească: Diana Ciocoiu (o pasă decisivă și 2 intercepții), Mihaela Mazilu (9 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 4 intercepții), Bianca Biet (6 puncte și 4 recuperări), Daria Botorogeanu (11 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și un capac), Luiza Măgureanu (2 recuperări și o pasă decisivă), Ana Lacău (2 recuperări), Alexandra Horlea (5 recuperări, 2 pase decisive și 2 capace), Paloma Cucu (4 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive). Au mai fost incluse pe raportul oficial de joc: Bianca Jianu, Maria Florea, Alexandra Raicu.

Intenționat am lăsat la urmă, tocmai pentru a-i sublinia aportul substanțial, statisticile strânse în acest meci de Tania Fiereșteanu, posesoare a unui spectaculos double-double, compus din 18 puncte și 18 recuperări. Jucătoarea noastră a avut cel mai ridicat indice de eficiență, 22, fiind cea mai bună de pe teren.

Mai trebuie menționat și că toate fetele de la CSS Alexandria sunt mai mici cu un an decât limita impusă de competiție, ceea ce ridică mult, ca valoare, performanța medaliei de bronz. Presupunând că în sezonul competițional următor se va menține aceeași formulă, rezultă că echipa CSS Alexandria este favorită să câștige în stagiunea care va urma, titlul național la categoria de vârstă U16. Victoria în finala mică, repurtată împotriva baschetbalistelor din Ploiești, a însemnat o binemeritată revanșă, după insuccesul înregistrat în fața aceleiași echipe, în grupe, când prahovencele au învins la limită,  cu 72-71.

CS Olimpia București a devenit campioană națională, după victoria cu 51-50, din finală, împotriva celor de la LAPI Dej.

În meciurile de clasament, rezultatele au fost următoarele:

Locurile 5-6 LPS Alba Iulia – CSS Sibiu 56-53

Locurile 7-8 CSU Olimpia Brașov – CSS Gloria Arad 67-61. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

*

code