Social

Măsuri pentru reducerea riscului de infecție cu SARS-CoV-2, luate de Primăria Alexandria în școlile din municipiu

Primăria Alexandria a pus la dispoziția unităților de învăţământ fondurile necesare pentru dotarea tuturor grupurilor sanitare cu instalaţii pentru apă caldă, dozatoare de săpun lichid şi uscătoare de mâini, în contextul revenirii în școli a elevilor din ani terminali, pentru pregătirea examenelor naționale, transmite municipalitatea.

De asemenea, pentru fiecare unitate de învăţământ gimnazial şi liceal au fost achiziţionate câte patru dozatoare automate de dezinfectant pentru mâini, care au fost montate la intrări/ieşiri, şi câte 40 de litri de dezinfectant, pentru alimentarea acestora. Unităţilor de învăţământ le-au fost asigurat şi hipocloritul de sodiu necesar pentru dezinfectarea pantofilor.

Pe de altă parte, transmite Primăria Alexandria, în toate unităţile de învăţământ gimnazial şi liceal a fost efectuată dezinfecţia înainte de începerea cursurilor, urmând ca după încheierea primei săptămâni de cursuri să fie repetată procedura. Pentru reducerea riscurilor de infecţii cu SARS-CoV-2, înaintea fiecărei probe, atât la Evaluarea Naţională, cât şi la Bacalaureat, vor fi efectuate noi dezinfecţii în toate spaţiile destinate organizării examenelor.

Totodată, pentru fiecare unitate de învăţământ, Primăria Alexandria a achiziţionat câte două termometre digitale non-contact cu infraroşu pentru măsurarea temperaturii elevilor, personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, la intrarea în unităţile de învăţământ.

De asemenea, unităţilor de învăţământ le-au fost puse la dispoziţie, vineri, 29 mai, măşti de protecţie, conform solicitărilor, întrucât până la aceea dată, măştile de la Ministerul Educaţiei nu ajunseseră în judeţ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.