Eveniment

Măsuri ce se vor întreprinde pentru asigurarea şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, de Paşte

În perioada sărbătorilor de Paşte toate instituţiile responsabile cu sănătatea publică, siguranţa cetăţenilor, prevenirea infracţionalităţii şi a tot felul de înşelătorii venite de la cei care vor un câştig rapid sunt cu ochii în patru. Aşa vor fi şi poliţiştii din cadrul IPJ Teleorman care în perioada premergătoare şi în timpul Sărbătorii Paştelui vor organiza acţiuni preventiv-operative punctuale, în funcţie de concluziile analizelor tactice şi evoluţiei fenomenului infracţional caracteristic acestei perioade, cu intensificarea activităţilor poliţieneşti în zonele şi mediile de interes (târguri, oboare, pieţe comerciale, discoteci etc.).

Poliţiştii de ordine publică, rutieră şi investigarea fraudelor, din IPJ, vor desfăşura activităţi specifice mixte cu celelalte instituţii cu drept de control pentru prevenirea şi combaterea furturilor de animale şi identificarea persoanelor care sacrifică şi comercializează ilegal animale, pentru verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi pentru respectarea legislaţiei incidente în domeniul sacrificării animalelor.

Poliţiştii din cadrul poliţiei rutieră şi ordine publică vor acţiona pe drumurile publice şi în locurile cu potenţial criminogen adiacente, urmărind identificarea transporturilor de animale şi subproduse din carne fără documente justificative sau asupra cărora există suspiciuni că ar proveni din comiterea de infracţiuni.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, Ordine Publică şi reprezentanţi D.S.V.S.A. Teleorman vor efectua controale în pieţele, târgurile, oboarele şi la magazinele de pe raza judeţului, care comercializează animale sacrificate şi subproduse din carne în vederea verificării modului de respectare a legislaţiei sanitar veterinare referitoare la siguranţa animalelor.

Activităţile desfăşurate urmăresc reducerea furturilor de animale, verificarea modului de respectare a legislaţiei privind sacrificarea şi comercializarea animalelor, verificarea legalităţii privind transporturile de animale, legalitatea operaţiunilor derulate de societăţile comerciale care desfăşoară activităţi de valorificare a cărnii şi subproduselor din carne, privind respectarea legislaţiei sanitar veterinare, precum şi respectarea prevederilor legale privind traficului rutier în zonele aglomerate. De asemenea, vor fi derulate activităţi comune ale poliţiei de investigare a fraudelor şi cu alte instituţii abilitate pentru asigurarea legalităţii mediului de afaceri, comerţului şi a altor operatori economici.

Pentru siguranţa circulaţiei, fluidizarea şi controlul circulaţiei în punctele aglomerate, se va dispune adaptarea dispozitivelor de poliţie rutieră la orele şi tronsoanele de drum cu risc crescut. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.