Social

Măștile, obligatorii în spațiile închise și mijloacele de transport și după 15 mai

După expirarea perioadei pentru care a fost instituită starea de urgență, respectiv după 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis, cu mențiunea că măsura va fi valabilă până anul viitor.

De asemenea, preşedintele a precizat și că nu vor fi prelungite restricţiile privind deplasările individuale, însă vor rămâne în vigoare interdicţiile pentru adunări publice şi alte manifestări.

Am avut o nouă întâlnire cu premierul şi un grup de miniştri şi consilieri. Este vorba de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecţia populaţiei. Vom avea în scurt timp un plan detaliat pe care îl vom prezenta public. Una dintre măsuri este cea cu masca de protecţie. Astfel, am decis astăzi că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun. Poate renunţăm la purtarea măştii la anul. O a doua măsură pe care am decis-o este una care va bucura mulţi români. După data de 15 mai vom renunţa la restrângerile de circulaţie individuale”, a declarat Klaus Iohannis.

Măsura privind obligativitatea purtării măștilor de protecție și după data de 15 mai a fost discutată și de ministrul Sănătății, Nelu Tătau, la finalul vizitei făcute, miercuri, la Spitalul Caritas de la Roșiorii de Vede. Demnitarul a precizat că, în prezent, există suficiente stocuri de măști, pe care unitățile medicale și farmaciile cu circuit deschis le pot procura fără probleme.

“Pot să spun că în acest moment sunt suficiente stocuri de măști, nu rămâne decât ca farmaciile cu circuit deschis, unitățile sanitare, să achiziționeze aceste măști. În depozitele UNIFARM sunt măști, farmaciile cu circuit deschis și spitalele le pot achiziționa. Odată cu relaxarea, purtarea măștilor va fi obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun”, a spus ministrul Sănătății la finalul vizitei de la Roșiorii de Vede.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.