Social

Măşti de protecţie pentru persoanele din categorii defavorizate

Ministerul Sănătății va distribui, prin direcțiile de sănătate publică, măști de protecție familiilor și persoanelor defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, prevede o ordonanță de urgență adoptată, de Executiv, în ședința de joi, 21 mai. Informația a fost furnizată de Nelu Tătaru, care a precizat și că au fost aprobate măşti de protecţie pentru 2.300.000 de persoane din categoriile defavorizate.

Potrivit ministrului Sănătății, vor primi măști de protecție de la stat persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat; persoanele din familiile beneficiare de alocaţii pentru susţinerea familiei; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate; persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale, prevăzute de art. 42 şi art. 58 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Vor fi alocate câte 50 de măşti de protecţie pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni, a mai precizat Nelu Tătaru.

“Menţionez că acest lucru trebuie să se întâmple foarte repede, în trei zile de la aprobarea acestei ordonanţe, autorităţile locale trebuie să trimită către direcţiile de sănătate publică lista cu aceste persoane, iar odată achiziţionate, în trei zile, DSP vor trebui să vireze către autorităţile locale aceste măşti. Trebuie să avem în vedere că masca este un element important în această perioadă, menţionând că ele sunt obligatorii în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi la locurile de muncă. Dincolo de orice apartenenţă politică, aceste măşti trebuie să ajungă la persoanele defavorizate”, a explicat Nelu Tătaru.

Tot prin ordonanţa de urgenţă menționată s-a aprobat și suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 230 de milioane de lei pentru achiziţionarea de măşti de protecţie prevăzute pentru cele patru categorii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.