Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Masă caldă pentru elevii din două unităţi şcolare din Teleorman

Elevii care frecventează cursurile a 50 de unităţi de învățământ preuniversitar de stat vor primi masă caldă în anul şcolar 2017-2018, după ce Executivul condus de Mihai Tudose a aprobat în ședința de miercuri, 6 decembrie, lista unităţilor şcolare în care se aplică Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi, precum și fondurile necesare finanțării programului.

Astfel, potrivit actului normativ, 30 de milioane de lei sunt acordaţi programului în anul şcolar 2017-2018, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

În ceea ce priveşte cele 50 de școli în care se va derula etapa a doua în anul școlar 2017-2018, acestea au fost selectate astfel încât fiecare județ să aibă cel puțin o unitate de învățământ inclusă în proiect și, totodată, să fie reprezentative din punct de vedere al problemei semnalate (medii geografice izolate sau greu accesibile, medii sociale defavorizate, medii economice cu grad ridicat de pauperitate).

De asemenea, s-a ținut cont de infrastructura necesară servirii mesei în școală (dacă există sau nu cantină, dacă există sau nu sală pentru prepararea sau pentru servirea mesei, dacă există sau nu spațiu pentru depozitare).

Din judeţul Teleorman au fost selectate două unităţi de învăţământ, respectiv Şcoala Gimnazială nr.1 Lunca şi Şcoala Gimnazială Talpa, cele două instituţii de învăţământ având alocată suma de 789.000 de lei (594.000 de lei pentru Lunca şi 195.000 de lei pentru Talpa), potrivit actului normativ adoptat de Guvern.

Conform ordonanţei de urgenţă, masa caldă sau pachetul alimentar va fi asigurat elevilor și preșcolarilor care participă la activitățile didactice, în limita a 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar.

Pe de altă parte, acelaşi act normativ prevede că autoritățile locale au posibilitatea să suplimenteze finanțarea din venituri proprii, în timp ce autoritățile locale care nu sunt incluse în program pot stabili aplicarea acestuia în școli sau grădinițe, în condițiile asigurării finanțării din venituri proprii (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code