Social

Marţi se reiau cursurile în toate unităţile de învăţământ din Teleorman

Monica DUMITRESCU

Elevii se pot întoarce la cursuri începând de marţi, 28 ianuarie, în toate unităţile de învăţământ din Teleorman. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, căile de acces către toate unităţile de învăţământ au fost eliberate de zăpadă, astfel că nu mai există niciun motiv pentru ca acestea să râmână închise şi marţi.

De alfel, decizia de a fi suspendate cursurile luni, 27 ianuarie, nu a fost justificată pentru multe localităţi din Teleorman, mai ales în municipii şi oraşe, unde chiar dacă s-a circulat cu dificultate, în condiţii de iarnă, nu au fost probleme cu traficul rutier sau pietonal. În municipiul reşedinţă de judeţ, spre exemplu, grădiniţele şi şcolile generale au fost deschise luni, dascălii fiind pregătiţi să supravegheze copiii ai căror părinţii nu au avut cu cine să-i lase acasă.

Vestea proastă este că, potrivit reprezentanţilor ANM, de miercuri dimineaţă şi până joi la prânz, fenomenele extreme revin în partea de sud a ţării, vor fi înregistrate din nou căderi împortante de zăpadă, care asociate cu vânt puternic ar putea afecta din nou arterele rutiere şi căile de acces către unităţile de învăţământ.

Directorul ANM, Ion Sandu, a spus că astăzi, în jurul prânzului, vor fi emise noi avertizări, cod galben sau chiar portocaliu de viscol şi ninsoare pentru judeţele din sudul ţării, valabile cel mai probabil începând de miercuri dimineaţă şi până joi după amiază. Acesta a spus că fenomenele respective vor fi ceva mai scăzute ca intensitate comparativ cu cele înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute, însă nu sunt de trecut cu vederea. În aceste condiţii nu este exclus să fie luată o nouă decizie pentru suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ din zonele afectate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.