Social

Marţi, repartizarea candidaţilor de etnie romă în licee Doar 44 de candidaţi teleormăneni aspiră la unul din cele 250 de locuri rezervate pentru romi

Monica DUMITRESCU

Repartizarea absolvenţilor de gimnaziu de etnie romă în clasa a IX-a de liceu se va desfăşura astăzi, 8 iulie, la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din municipiul Alexandria. Şi anul acesta, cea mai mare parte a locurilor destinate absolvenţilor de gimnaziu de etnie romă în liceele teleormănene vor rămâne neocupate. Potrivit prof. Marilena Ion, inspector şcolar de specialitate în cadrul ISJ Teleorman, doar 44 de absolvenţi de gimnaziu de etnie romă au depus dosarul pentru ocuparea unuia din cele aproximativ 250 de locuri rezervate, în ciuda campaniilor de informare a elevilor din această categorie şi a părinţilor acestora, susţinute de ISJ în parteneriat cu Partida Romilor, ai cărei reprezentanţi i-au însoţit pe inspectorii şcolari în şcolile teleormănene pentru a convinge cât mai mulţi elevi din această categorie să nu abandoneze şcoala profitând de această oportunitate, eliberându-le totodată şi adeverinţele necesare înscrierii. Campania nu s-a bucurat însă de succesul scontat, numărul celor care au cerut adeverinţe care să le certifice apartenenţa la etnia romă fiind mic, iar al celor care s-au folosit de acestea pentru înscriere, şi mai mic.

Pentru anul şcolar 2014-2015, ca şi în anii anteriori, sunt disponibile în clasa a IX-a câte două locuri speciale pentru absolvenţii de gimnaziu de etnie romă la toate profilurile şi specializările.

Repartizarea se face în şedinţă publică, în funcţie de opţiuni, în ordinea descrescătoare a mediilor.

Locurile speciale pentru romi care vor rămâne neocupate vor fi folosite pentru rezolvarea cazurilor speciale, menţionate în metodologia admiterii la liceu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.