Eveniment

Marş antidrog în toate municipiile şi oraşele din Teleorman

Monica DUMITRESCU

Instituţia Prefectului organizează vineri, 29 mai, începând cu ora 12.00, cea mai mare mişcare antidrog din Teleorman. Simultan, în toate municipiile şi oraşele teleormănene vor fi organizate marşuri antidrog în cadrul campaniei “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme” la care sunt invitaţi toţi cetăţenii, tineri sau mai puţin tineri, îmbrăcaţi în alb şi înarmaţi cu bannere sau pancarte. În funcţie de numărul celor care vor participa la această manifestaţie va fi desemnat oraşul antidrog al anului 2015.

Punctele de plecare ale manifestanţilor vor fi: Alexandria – platoul din faţa Casei de Cultură, Roşiorii de Vede – monumentul din faţa primăriei, Zimnicea – platoul din faţa primăriei, Turnu Măgurele – în faţa monumentului Indepndenţei, Videle – sensul giratoriu.

Marşul antidrog încheie Campania “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!”, iniţiată şi lansată la sfârşitul lunii februarie 2015 de Instituţia Prefectului, pornind de la amploarea pe care traficul şi consumul ilicit de substanţe cu efect halucinogen a luat-o, în special în rândul tinerilor. Scopul proiectului a fost prevenirea şi combaterea acestui fenomen. Este cea mai amplă campanie de acest gen iniţiată până acum în Teleorman, Prefectura având ca parteneri în desfăşurarea acesteia alte şapte instituţii cu competenţe în domeniu: Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul de Poliţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, alături de care au venit şi unităţile de învăţământ de pe raza judeţului, cât şi administraţia publică locală.

Principalele obiective ale campaniei antidrog lansată de Instituţia Prefectului Teleorman au fost: informarea elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice despre cauzele, condiţiile favorizante şi determinante ale consumului de droguri şi substanţe halucinogene, motivaţiile consumului, implicaţiile şi consecinţele psiho-individuale, socio-profesionale şi normativ penale ale comportamentului de consum. Campania vizează, de asemenea, promovarea în şcoli şi licee, a stilului de viaţă sănătos şi combaterea viciilor.

În acest sens, timp de aproape trei luni, au fost organizate întâlniri cu părinţii şi cu elevii din toate unităţile de învăţământ teleormănene. Echipa de implementare a proiectului s-a întâlnit cu elevii din clasele a IX-a şi a X-a, a XI-a şi a XII-a, dar şi cu elevi de gimnaziu din clasele a VII-a şi a VIII-a.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.