Politic

Marin Almăjanu are un suflet de ţăran

Ioan DUMITRESCU

Marin Almăjanu a mai fost deputat, tot din partea Partidului Naţional Liberal, în mandatele 2004-2008 şi 2008-2012. Acum liberalul Marin Almăjanu este tot deputat PNL în colegiul rural, ales în anul 2012, când mai exista Uniunea Social Liberală; şi ca să nu se simtă singur, Marin Almăjanu l-a adus în Teleorman şi pe Crin Antonescu, care, cu ajutorul său şi al lui Liviu Nicolae Dragnea, a fost ales senator în colegiul rural-Alexandria; Crin Antonescu s-a născut la Tulcea, dar nu şi-a găsit loc sau colegiu în zona de obârşie. Copil de la ţară, Marin Almăjanu a rămas şi acum cu bucuria prezenţei prin târguri şi oboare, unde merge chiar fără să cumpere nimic, dar vorbeşte cu ţăranii, pe care nu-i consideră simpli alegători, ci baza, fundaţia ţării; îi întreabă pe ţărani cât costă brânza de oaie, de vacă sau de capră, dacă au până în primăvară suficiente nutreţuri pentru animale, sau dacă au însămânţat ogorul. Marin Almăjanu este cel care în copilărie a fost ajutat de profesorul Constantin Cula, „domnul diriginte” cum îl numeşte şi astăzi. Deputatul Marin Almăjanu îi poartă şi astăzi mult respect binefăcătorului său din copilărie, profesorul Constantin Cula.

Astăzi, Marin Almăjanu este deputat la cel de-al treilea mandat consecutiv, este preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Teleorman, iar în Parlament face parte din Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, al cărei preşedinte este. În Parlament face parte din grupul de prietenie cu Parlamentele din Republica Costa Rica şi cu statul plurinaţional Bolivia. Ca deputat, a luat de 32 ori cuvântul de la tribuna Parlamentului, a făcut 5 declaraţii politice, a pus doar 3 întrebări, iar de când se află în opoziţie, cum este şi normal, a participat la toate cele 9 moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Ponta, a participat la 5 iniţiative legislative, iar acum se străduie cu colegii săi liberali din Parlament, să încropească o nouă majoritate.

Deputatul liberal Marin Almăjanu a absolvit în anul 1984 Facultatea de Ştiinţe Economice, Finanţe Contabilitate, la Universitatea din Craiova. A lucrat ca economist la UJCC Teleorman, unde mai apoi a fost numit şeful serviciului Control Financiar Intern, a fost directorul adjunct al Administraţiei Financiare Alexandria, director general al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Teleorman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, iar din 2004 este deputat.

Marin Almăjanu nu a uitat niciodată de unde a plecat, şi are în continuare, în sufletul său, o părticică de ţăran, şi de aceea, şi astăzi, când are timp, merge duminica prin târguri şi oboare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.