Politic

Marian Zlotea, secretarul general-adjunct PD-L, trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată

Marian Zlotea, secretar general-adjunct PD-L, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.), a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alţi 15 inculpaţi directori şi inspectori sanitar-veterinari. Potrivit DNA, el este acuzat de luare de mită în formă continuată, instigare la luare de mită şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Concret, Marian Zlotea, a determinat conducerea D.S.V.S.A. București să abuzeze de funcțiile deținute pentru procurarea produselor alimentare necesare realizării unor acțiuni sociale, (de atragere a alegătorilor cu pomeni electorale, pentru susținerea unor evenimente, pentru asigurarea protocolului A.N.S.V.S.A., dar și al altor instituții), cunoscând faptul că, la rândul lor, aceștia din urmă își determină subalternii să se folosească de calitatea de inspector pentru a procura aceste produse de la agenții economici pe care îi controlau și autorizau pe linie sanitar veterinară și siguranța alimentelor.
În aceeași perioadă, inculpatul Zlotea Marian, folosindu-se de autoritatea și prerogativele ce derivă din funcția publică deținută, a condiționat menținerea pe funcții și păstrarea locului de muncă la Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (D.S.V.S.A.) București a inspectorilor din cadrul Serviciului Inspecție și Control și Serviciului Igienă Veterinară, de plata unei sume lunare în cuantum de 3.000 lei de către fiecare inspector (reprezentând o cotizație lunară pentru formațiunea politică din care făcea parte inculpatul), plată ce s-a efectuat în perioada ianuarie – mai 2010.
În perioada noiembrie – decembrie 2011, inculpatul Zlotea Marian a pretins direct, dar a primit prin intermediul și cu ajutorul coinculpaților Hofman Marius și Căileanu Dionisie, suma de 143.000 lei, de la administratorul unor supermarketuri, mita fiind disimulată prin încheierea a 2 contracte fictive de prestări servicii. Această sumă de bani a fost pretinsă și primită de inculpatul Zlotea Marian pentru a favoriza și a proteja magazinele respective de controalele D.S.V.S.A. județene și D.S.V.S.A. București pe linie sanitar – veterinară și siguranța alimentelor. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Sa se redeschida dosarul MAREULUI ESCROC-FIERASCU, inchis de Ioan AMARIEI, traficat de fratele Costyca traseistul de partide!!!Este in arhiva la DNA, ciorditorul a ingropat orasul in datorii cu combustibil falsificat!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.