Politic

Marian Zlotea, fostul preşedinte PDL Teleorman, îşi poate lua adio de la funcţia din partid

Liderii PNL s-au reunit în şedinţa Biroului Permanent Naţional, ocazie cu care au votat o rezoluţie de modificare a statutului PNL, prin care s-au stabilit sancţiunile politice pentru membrii de partid aflaţi în diverse faze ale procedurilor judiciare.

În acest sens, în rezoluţia PNL se prevede că un membru al partidului este suspendat din funcţiile politice deţinute în partid, dacă este trimis în judecată sau dacă procurorii decid să ia o măsură preventivă împotriva sa în cursul urmăririi penale (reţinere, control judiciar, arest la domiciliu). Totodată, dacă un membru PNL este numit într-o funcţie din administraţie cu susţinere politică, iar procurorii încep urmărirea penală pe numele său, acesta îşi pierde automat susţinerea politică.

Rezoluţia care modifică Statutul va fi adoptată la Consiliul Naţional a PNL, după care se vor lua măsuri în ce priveşte cu probleme penale. Mai mult, conducerea PNL a luat decizia ca măsura să fie aplicată retroactiv.

Printre liberalii certaţi cu legea se află şi Marian Zlotea, fost preşedinte PDL Teleorman, trimis în judecată în dosarul ”ANSVSA” şi acuzat de luare de mită în formă continuată, instigare la luare de mită şi constituire a unui grup infracţional organizat. Acesta îşi poate lua adio de la funcţia de secretar general-adjunct PDL, potrivit rezoluţiei adoptate. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.