Sport

Marian Poncea şi Ştefan Grosu, doi foşti fotbalişti, premiaţi de AJF Teleorman

marian ponceastefan grosuCu prilejul festivităţii de premiere din acest an de la finalul campionatului judeţean de fotbal, pe lângă laureaţii ultimului sezon au fost două persoane evidenţiate în mod deosebit, pentru întreaga lor carieră fotbalistică, Marian Poncea (din Turnu Măgurele) şi Ştefan Grosu (din Videle). Cei doi foşti fotbalişti ai anilor 70-80, care primeau aplauzele publicului local şi chiar erau adulaţi de spectatori, au primit o distincţie onorifică din partea AJF Teleorman, un trofeu şi un premiu (cu o sumă modică). Chiar dacă peste momentul respectiv s-a trecut repede în cadrul festivităţii, pentru cei doi foşti fotbalişti clipa respectivă rămâne una deosebită, rămâne un moment în care şi s-a confirmat că n-au fost uitaţi de cei care i-au urmărit şi acum, când sunt la pensie (ambii sunt pensionari, cu pasiunea pescuitului îndeosebi), au ce povesti despre cariera lor.

* Marian Poncea (a jucat la Chimia Turnu Măgurele din 1975 până în 1994, a fost apoi antrenor principal şi secund, în prezent pensionar): “A fost o bucurie pentru mine, faptul că s-a gândit domnul Prodan la mine m-a mişcat… nici nu ştiu ce să spun, a fost un gest pe care l-am primit cu bucurie şi care m-a făcut să cred că toată această perioadă cât am jucat fotbal, n-a fost uitată. Acum, chiar dacă sunt la pensie şi nu ratez nici un moment de a merge la pescuit, sunt aproape de echipa din Turnu Măgurele, mă bucur pentru Vali Bădoi, cel pe care îl ştiu de mic copil şi le urez baftă multă la barajul pentru promovare!”

* Ştefan Grosu (a jucat doar la Petrolul Videle, din 1964 până în 1986, între 1976-1984 a fost căpitanul echipei din Videle, în Divizia C, apoi o perioadă de doi ani a fost antrenor secund-jucător, după care s-a retras, în prezent este pensionar): “Eu ce pot să spun, prin acest premiu s.a dovedit faptul că unii oameni nu m-au uitat. Pentru mine cel mai important lucru este faptul că, după atâţia ani, s-a gândit cineva să mă bage în seamă, sunt totuşi aproape 30 de ani de când nu mai joc fotbal. Mă bucur pentru acest premiu, nu neapărat suma primită a fost importantă, cât gestul pe care l-au făcut cei din conducerea AJF-ului şi ţin să le mulţumesc încă o dată”.

Acordarea premiului pentru întreaga activitate fotbalistică la nivel judeţean este acordat în fiecare an de către AJF Teleorman unor foşti fotbalişti sau conducători de echipe, care de-a lungul anilor s-au evidenţiat în mod deosebit prin rezultatele şi cariera lor.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.