Sport

Marian Botea a făcut o “sinteză” a startului de sezon – “Cred că am reuşi mai multe dacă am face pregătire!”

De trei etape a început campionatul fotbalistic judeţean şi multă lume a remarcat parcursul exact al echipei Unirea Brânceni. Achiziţiile făcute în vară, înaintea participării în Cupa României, au dat rezultate pentru echipa din Brânceni, iar antrenorul care a făcut posibile aceste rezultate, Marian Botea, s-a arătat mulţumit de modul în care se prezintă echipa sa. “Ce să spun, suntem pe podium, avem 9 puncte pe care le-am obţinut pe merit, chiar dacă a fost mai greu la Botoroaga în prima etapă, eu spun că meritam să câ’ştigăm acolo, dar şi în jocurile cu Poroschia sau Zimnicea cred că nu s-a pus problema învigătorului. Important este că echipa joacă, iar acest lucru se datorează în mare măsură sportivilor cu experienţă pe care îi avem în lot, acesta este punctul nostru forte, aşa cum s-a văzut în meciurile de până acum”, a spus Marian Botea, unul din antrenorii care au atras atenţia prin stilul său de abordare a meciurilor din campionatul judeţean.

Conştient că în acest sezon multe echipe s-au întărit şi au început să facă pregătire în fiecare săptămână, Marian Botea a vorbit despre şansele pe care echipa sa le are în lupta pentru podium. “Chiar dacă anul trecut erau trei echipe cu pretenţii la titlu, iar anul acesta sunt cele două formaţii, din Alexandria şi Turnu Măgurele, care vizează primul loc şi promovarea, dar eu personal consider că este mai dificil acest sezon. În primul rând, argumentez prin faptul că sunt multe echipe care s-au întărit faţă de anul trecut, un exemplu este Poroschia, echipă pe care am întâlnit-o sâmbătă, dar care arată mult mai bine decât anul trecut, s-a întărit şi cred că va pune multe probleme adversarelor. O altă cauză este aceea că sunt mai multe echipe care se pregătesc în acest sezon, iar cine face pregătire are un plus faţă de adversare. De fapt, aceasta este principala noastră problemă, nu putem să-i aducem pe jucători la pregătire, dacă am reuşi să depăşim acest lucru, am putea spera la performanţe mai mari. Eu am mai spus-o şi cu alte ocazii, am transmis şi domnului primar din Brânceni, cred că am reuşi mai multe dacă am face pregătire, iar cine reuşeşte să se antreneze de două-trei ori pe săptămână are un avantaj faţă de celelalte echipe”, a spus Marian Botea.

Antrenorul echipei din Brânceni, care a jucat în cariera sa de fotbalist la Alexandria şi Videle, n-a vrut să dea un pronostic în actualul sezon fotbalistic judeţean cu privire la echipa pe care o vede campioană în vara anului viitor. “Este prematur să vorbesc despre acest lucru, însă cred că va fi o luptă echilibrată, în care suntem şi noi implicaţi. Prefer să mă abţin, nu vreau să anticipez, poate după turul de campionat voi putea să spun care este favorita la titlu, după ce voi vedea atât pe Alexandria, cât şi pe Turnu Măgurele”, a mai spus Marian Botea.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.