Social

Mai puţin de o săptămână până la începerea examenului de Bacalaureat

bacMonica DUMITRESCU

Examenul de Bacalaureat se apropie cu paşi repezi. Absolvenţii de liceu mai au doar câteva zile până când vor intra în focurile examenului. Prima probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română, se va desfăşura în intervalul 10-12 iunie. Urmează evaluarea competenţelor digitale între 16 şi 20 iunie, ultima probă orală, respectiv cea de evaluare a compentenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională fiind programată între 23 şi 27 iunie. Probele scrise încep pe 30 iunie cu limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului se va da pe 2 iulie, iar proba la alegere pe 4 iulie. Primele rezultate vor fi afişate pe 7 iulie, iar cele finale, după rezolvarea contestaţiilor, pe 11 iulie.

În Teleorman, în prima sesiune a Bacalaureatului din acest an sunt aşteptaţi să susţină examenul aproximativ 3000 de candidaţi. Previziunile sunt sumbre dacă ar fi să ne luăm după rezultatele pe care elevii teleormăneni le-au obţinut la simulările desfăşurate la începutul lunii martie 2014. Din cei 2512 elevi de clasa a XII-a evaluaţi la Limba română, doar 1045 au obţinut note peste 5,00 (41,60%); la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) din 2396 elevi evaluaţi, 819 au obţinut note peste 5,00 (34,18%), iar 1577 au obţinut note sub 5,00; la proba la alegere a profilului din 2289 elevi evaluaţi, 1245 au obţinut note peste 5,00 (54,39%), iar 1044 au obţinut note sub 5,00.

7 din cele 21 de unităţi de învăţământ liceal care funcţionează în Teleorman au înregistrat promovabilitate zero la simularea examenului de bacalaureat desfăşurată la începutul lunii martie 2014. Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, Colegiul Tehnic “David Praporgescu” şi Liceul Tehnologic “Sfântul Haralambie” din Turnu Măgurele, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” şi Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede, precum şi Liceul Piatra sunt cele 7 unităţi de învăţământ liceal în care la simularea examenului de bacalaureat din acest an niciun elevi nu a reuşit să obţină note peste cinci la toate cele trei probe de examen şi, totodată, media generală 6 necesară promovării, conform metodologiei.

La nivel judeţean, procentul elevilor din clasa a XII-a care ar fi promovat în cadrul simulării examenului de Bacalaureat a fost de doar 20,12%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.